Intrigerende roman

Tonie Mudde – Spaghetti Spoetnik. ISBN 978-90-5759-5004, 172 pagina’s, € 16,-. Amsterdam: Podium 2010.

Ik heb deze roman in één adem uitgelezen. De auteur komt uit de exacte hoek, maar hij schrijft heel plezierig en met veel humor tussen de regels. Dit boek is zijn debuutroman. Het gaat over Thoman, een promovendus in de sterrenkunde, die in aanraking komt met de fotografie studente Silke. Ze vinden elkaar leuk en brengen veel tijd samen door. Als Silke blijft slapen leidt dit niet tot seks, maar begint een proces van aantrekken en afstoten. Onderwijl krijgen we een prachtige beschrijving over het leven van een AIO (Assistent in Opleiding) aan de Universiteit en de moeizame verhouding van Thomas met zijn promotor. De beschrijving van taart in de koffiehoek als er iemand jarig is ken ik uit eigen ervaring.

Ik ben benieuwd naar de volgende roman van Tonie Mudde. 

Dit boekje is op 30 juni 2010 eveneens besproken in het programma PuurCultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie. Bookmark de permalink.