Blije felle kleuren

Dirk Dol en Franz Bodner – Dicht bij kunst. Met kunst dichtbij. 48 pagina’s, € 10,-. Hoofddorp: Atelier Franz Bodner / Galerie Happy Art.

Dirk Dol schreef een aantal luchtige gedichten, die precies passen bij de vrolijke afbeeldingen van kunstwerken van Franz Bodner. dat is dus dubbel genieten! Franz Bodner is geboren in het Oostenrijkse Klagenfurt en vertrok op 19-jarige leeftijd naar Wenen, waar hij begon the schilderen. De liefde bracht hem naar Nederland en hij is inmiddels al jarenlang een gewaardeerd inwoner van Haarlemmermeer, Hoofddorp om precies te zijn.

Bodners positieve instelling blijkt uit de vrolijke wereld die hij in blije felle kleuren schildert. Ik maakte afgelopen oktober kennis met Dirk en hem, twee leuke mensen, in onze Hongaarse zusterstad Hódmezövásárhely, waar ter gelegenheid van de 20-jarige stedenband een expositie van Franz werd geopend. Een bezoek aan het atelier van Franz in Hoofddorp is zeker de moeite waard. Ik was daar met Valentijnsdag en kreeg daar dit boekje. De afbeeldingen geven je een goed gevoel en de bijbehorende luchtige gedichtjes dragen daar zeker ook toe bij.

Ik citeer (bij een plaatje van een eendje):

Solo mio

Soms wil je wel eens helemaal alleen zijn.

Gewoon, zo maar in je eendje.

Oude liefde… (bij een afbeelding van een vrolijk stel)

Niet altijd rozengeur en maneschijn

maar ook momenten van chagrijn

Na al die jaren lieve schat,

moet je weten dat

ik nog elke dag van jou geniet.

Want oude liefde roest niet.

Zeker een tientje waard…

Dit boek is eveneens besproken in de boekenrubriek van het programma PuurCultuur van MeerRadio (24 maart 2010).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Kunst. Bookmark de permalink.