Ongewone thriller

Christine Otten – In Wonderland. ISBN 978-90-450-1631-3, 239 pagina’s € 19,90. Amsterdam: Atlas 2010.

Christine Otten is schrijver, journalist en performer van muzikaal proza en poëzie.  

Een ongewoon verhaal, gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur en op de zogenaamde Ra-Ra-affaire uit 1994/95. Herman, een columnist met extreem linkse sympathiën wordt opgepakt en verhoord, zijn hoogzwangere vrouw Caroline blijft in vertwijfeling achter. Veertien jaar later wordt alles opgerakeld als er een speelfilm van de affaire wordt gemaakt. Terwijl Herman door de filmregisseur met zijn verleden wordt geconfronteerd zoekt Caroline contact met de inmiddels gepensioneerde rechter-commissaris, die destijds verantwoordelijk was voor het onderzoek.

Ik vind het allemaal nogal vaag. Heden en verleden lopen niet altijd even duidelijk door elkaar. Ik houd nu eenmaal van een goed verhaal met een duidelijke afloop. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat anderen, en zeker niet de eerste de beste, zoals Adriaan van Dis, Herman Koch en Renate Dorrestein zich lovend hebben uitgesproken over dit boek. Wie meer vertrouwen in deze autoriteiten dan in mij moet dus vooral dit boek kopen.

Dit boek is eveneens besproken in de boekenrubriek van het programma PuurCultuur van MeerRadio (24 maart 2010).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.