Vrouwenvoetbal en voetbalvrouwen

Hugo Borst, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan (redactie) – Eerst de vrouw dan de bal, Hard Gras 67, voetbaltijdschrift. ISBN 978-90-468-0615-9, 128 pagina’s, € 8,75. Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2009.

Een tijdschrift in deze boekenrubriek? Strikt genomen is dit juist. Maar Hard Gras is natuurlijk niet zo maar een tijdschrift. En het thema spreekt mij aan nu het Nederlands vrouwenelftal het onlangs zo goed heeft gedaan bij het Europees Kampioenschap in Finland.  Jammergenoeg wordt daar niet veel mee gedaan, behalve een fraaie fotoreportage van Natalia Toret over het vrouwenvoetbal in Nederland.

Aan dit nummer dragen onder meer Anna Enquist, Ronald Giphart (een grappig verhaal over seks op de middenstip) en P.F. Thomése bij. Het verhaal van de laatste over zijn alter ego J. Kessels in China heeft overigens niets met voetbal te maken. En ik (u weet: Feyenoord supporter) heb genoten de verzonnen tragedie van Nico Dijkshoorn over Willem van Hanegem, die bij zijn ex Truus een oude foto komt ophalen. Smullen!

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek Puur Cultuur op MeerRadio, woensdag 23 september 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Sport. Bookmark de permalink.