Krankzinnig

P.F. Thomése – J. Kessels: The Novel. ISBN 978-90-254-3144-0, 220 pagina’s, paperback € 16,95. Amsterdam / Antwerpen: Contact, vierde druk 2009.

In één maand zijn er al vier drukken van dit in meerdere opzichten krankzinnige boek verschenen. het is een hilarisch reisverslag van de auteur met zijn beste vriend van Tilburg naar Sankt Pauli, de rosse buurt van Hamburg en via Breda weer terug.

De reisgenoten zijn de auteur, zijn schilderachtige vriend en alter ego J. Kessels en Bertje, tegenwoordig Berend, thans eigenaar van een onderzoeksburaeau, en zoon van een snackbareigenaar, waarvan de goed geproportioneerde zuster destijds de tongen wist los te maken. De nostalgische herinneringen aan die zuster komen regelmatig terug en meer dan dat, maar ik wil de plot niet te veel verraden. Wel kan ik nog weggeven dat het een zoektocht betreft naar de verdwenen Brabantse voorzitter van de Nederlandse supportersvereniging van de voetbalclub Sankt Pauli.

Een vrolijke schelmenroman. Jammer dat de humor vaak erg plat is en soms zelfs uitgesproken grof en vol wel erg gemakkelijke associaties van Duitsland met het nazidom. Desalniettemin kost het me geen moeite te bekennen dat ik toch zo nu en dan dubbel lag bij het lezen. 

Dit boek is besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 10 juni 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Humor. Bookmark de permalink.