Ik lust jou rauw

Snel aangebrand?

‘Arrogante eikel’.

Charlotte is juf op een basisschool. Ze woont samen met Bart en ze hebben het reuzegezellig, alleen niet (meer) in bed want Charlotte leest veel liever een boek. Ze staat toe dat Bart elders rondneukt, totdat deze daar geen zin meer in blijkt te hebben.

Je bent perfect zoals je bent, maar… niet voor mij. Ik dacht dat we een middenweg hadden gevonden om jouw lage libido te omzeilen, maar dit is niet het leven dat ik wil. Ik ben er klaar mee om me een ontrouwe man te voelen als ik met… Je weet wel. Bart vertrekt.

Een toevallige ontmoeting met Thijs brengt bij Charlotte lang weggestopte frustraties boven, zeker als hij haar aanspreekt met Charlosti. Ooit zaten ze samen op kookles zo’n vijftien jaar geleden en toen vond ze hem een enorme arrogante eikel. Hij kon bijzonder goed koken en zij helemaal niet.

De rest van het boek gaat om het aantrekken en afstoten tussen Charlotte en Thijs, Hoe, dat moet u zelf lezen want het is zonde dat hier weg te geven.

Auteur

Eveline Heijnen woont met haar man, dochter en zoon in Schiedam. Daar staat ze ook voor de klas als docent wiskunde. Buiten werk en gezin om maakt ze graag tijd om (véél) te lezen en te schrijven. Voor haar de perfecte rustmomenten in het verder zo gehaaste leven. Dit boek is deel twee uit de reeks De juffen van de Klimop.

Het boek heeft vaart en bevat gevatte dialogen tussen Charlotte en Thijs of met haar collega’s Maud en Julia. Die zijn heel leuk om te lezen. Er zit sowieso veel humor in. De beschrijving van Charlottes restaurantbezoek is werkelijk kostelijk, net zoals haar gehannes met bitterballen op een feestje. Er bestaan dus kennelijk ook wiskunde docenten met humor.

Elders kwam ik een opmerking tegen van een mevrouw die niet zo blij was met de vele seks in dit boek. Persoonlijk vind ik dat nogal meevallen. Voor het huidige genre is het allemaal nog erg beschaafd.

Een plezierig feelgood boek, niet meer maar zeker niet minder..

Eveline Heijnen – Ik lust jou rauw. De juffen van de klimop 2. ISBN 978-90-472-0884-6, 188 pagina’s, Uitsluitend eBook € 5,99. Amsterdam: LOFT Books 2023.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit, Feel good. Bookmark de permalink.