Juice

Wedstrijdje verplassen voor vrouwen

Genadeloos gevecht.

De ik-persoon Claire Jansen is een artiestenmanager en moeder van een volwassen dochter. Zij heeft veel voor haar klanten over en doet er alles aan om negatieve publiciteit te voorkomen. Claire beschouwt ‘juicekoningin’ Angel als een gevaar omdat deze haar bestaan ontleent aan het posten van sappige verhalen over BN’ers op haar juicekanaal. De klanten van Claire hebben allemaal wel wat te verbergen en worden knap zenuwachtig. Daarom bedenkt ze een list en sluit een niet-aanvalspact met Angel. Maar is deze hierdoor wel echt kaltgestelt?

Auteur

Heleen van Royen (1965), volgens The Post Online ‘een burgertrutje met een briljant gevoel voor commercie’, heeft tot nog toe miljoen boeken verkocht (zie ook http://bit.ly/15bDQKg en http://bit.ly/151Z9Ok), waarvan De gelukkige huisvrouw is verfilmd en voor toneel bewerkt. Haar werk verscheen in twintig landen. In Selfmade (2014) geeft ze zichzelf bloot in meer dan 200 fotografische zelfportretten. In 2018 verscheen haar Sexdagboek.

Om met het laatste te beginnen. Van Royen zet ook in deze roman haar handelsmerk in met een aantal dampende seksscenes, best juicy Haar taalgebruik is bepaald niet eufemistich: ‘Ik ga je helemaal kapotneuken.’

Er volgt een geweldig beschreven en spannende titanenstrijd tussen beide vrouwen, waardoor het boek zeker thrillerelementen bevat en het zonde is hier nog meer van weg te geven. Ook de humor ontbreekt niet. Ik heb erg moeten lachen om de vegetarische blogster die zich zo nu en dan aan een stukje kip of een hamburger bezondigt, wat haar relatie met een rabiate veganist in gevaar brengt.

Het kijkje in die o zo merkwaardige juicewereld was voor mij een eyeopener.

Een met vaart en humor geschreven spannend en leuk boek met een vrij onverwachte, maar beslist geloofwaardige ontknoping.

Heleen van Royen – Juice. ISBN 978-90-443-6449-1, 349 pagina’s, € 22,99. Amsterdam: The House of Books 2023.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Humor, Seksualiteit, Showbizz. Bookmark de permalink.