Pijnlijk verlangen

Als liefde niet wederzijds is…

En Eros is de dader.

Dennis en Tim vormen een gelukkig stel. Ze hebben fantastische vrienden, leuk werk, gaan samen uit in cafés waar ze gelijkgestemden ontmoeten. Als de vrienden vijf jaar samen zijn vieren ze dat met een weekeindje Londen. Nadat ze een musical hebben bijgewoond gaan ze uit eten en tijdens de maaltijd vraagt Dennis Tim ten huwelijk. Ze sluiten de mooie avond af met een drankje in de bar van het hotel. Daar worden ze aangesproken door Jeffrey, Belg net als zij. De man gedraagt zich nogal opdringerig, ze zijn blij als ze hem kunnen wegwerken. Des te onaangenamer is de verrassing als ze, weer thuis in Antwerpen, Jeffrey in hun stamkroeg tegenkomen. Ook nu dringt hij zich op en hij blijft in hun blikveld rondzwerven waar ze zich ook bevinden, net zo lang tot ze in contact met hem komen. Het is het begin van een erotisch samenzijn waar Dennis en Tim later spijt van hebben, ze voelen zich beiden schuldig, verloofd als ze samen zijn. Maar het blijft niet bij die ene keer. Jeffrey dringt zich continu op, de situatie loopt uit de hand. En dan valt de eerste dode in hun nabije vriendenkring.

Daarbij blijft het niet. De angst en paniek slaan toe in de homo-gemeenschap waarin Dennis en Tim verkeren. Onverwachte relaties, verschrikkelijke gebeurtenissen, aanslagen, niets lijkt nog op het vredige bestaan van twee vrienden die naar hun huwelijk toeleven. Het lijkt wel of iemand hen het geluk niet gunt. Er valt opnieuw een dode. Wie zit daarachter? Waarom? Vrienden die komen troosten blijken geen vrienden te zijn, niemand kan iemand nog langer vertrouwen. En dan gebeurt het ergste, iets werkelijks onvoorstelbaars. De politie doet haar uiterste best, maar kan verder leed niet voorkomen. En de dader blijft onzichtbaar, maar laat meermaals van zich horen.

Auteur

Wim Van Dooren is web- en applicatiebouwer en -designer. Een enerverend beroep, ook op creatief gebied. Van Dooren zocht een uitlaatklep en vond die in het schrijven. Hij debuteerde met Pijnlijk verlangen in juli 2022, in november van hetzelfde jaar zag Kanjer het licht. Het schrijven bevalt hem zeer, hij gaat onverdroten verder. In zijn nawoord geeft de auteur aan dat het verhaal en het plot weliswaar fictief zijn, maar dat hij nog niet eerder tijdens het schrijven zozeer een ‘stukje van zijn eigen ziel’ had blootgelegd en een ‘klein beetje van zijn eigen leven’ had verteld. Semi-autobiografisch dus.

De liefde speelt een hoofdrol in Pijnlijk verlangen, door de auteur bestempeld als een ‘emotionele thriller’. Vandaar dat uw recensent Eros als dader noemt zonder daarmee met een spoiler te komen.

Eros is de god van de liefde en het schoonheidsverlangen, en de drijvende kracht achter aantrekking, binding en blinde passie. Al deze facetten komen ruimschoots aan bod in deze erotisch getinte misdaadroman. Ook het dramatische plot en de dader zijn bij Eros wezen buurten.

Vlot leesbaar. Weer eens iets anders. En een decor dat zelden voorkomt in thrillers van gangbare huize. Dat verdient een extra chapeau.

Wim Van Dooren – Pijnlijk verlangen. ISBN 9-789-464-44753-8, 217 pagina’s, €19,95. Kapellen (B): Fill In The Blanks 2022.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Erotiek. Bookmark de permalink.