Peter’s Zeurkalender 2023

LOL

Elke dag minstens een glimlach…

maar ook vaak een schaterlach.

Toen Peter van Straaten in 2016 overleed werd dat door velen betreurd. Daarnaast vreesden velen dat met dit droeve feit ook wel eens een einde kon komen aan de jaarlijkse Zeurkalender, een instituut dat er elke dag ervoor zorgde dat men de dag met in ieder geval een glimlach kon beginnen.

Gelukkig bleken Peters tekeningen uitstekend recyclebaar (prima in overeenstemming met de tijdgeest) zodat de uitgever de serie rustig kon doorzetten en de lezers elke dag konden blijven genieten, dit jaar al weer van de achtste Goude Editie.

Auteur

Peter van Straaten (1935-2016) had als cartoonist en als schrijver een ongelooflijk grote productie. Zijn politieke prenten zijn ongeëvenaard en werden vele malen bekroond. In 2011 verkreeg hij een eredoctoraat van de Universiteit Leiden vanwege de wijze waarop zijn cartoons het menselijk gedrag inzichtelijk maken. Nog steeds verschijnen nieuwe bundels met tekeningen van hem.

Dankzij de aardige uitgever mag ik weer enkele plaatjes vertonen uit de allernieuwste editie. Als u mijn gevoel voor humor deelt is er maar één goede raad: snel naar de boekhandel en koop dit ultieme decembercadeau voor uzelf of voor een dierbare.

Het nieuwe jaar begint al goed!
De beste wensen
Veel ouders zullen zich hierin herkennen
Hij komt!

Peter van Straaten – Peter’s Zeurkalender 2023. Gouden editie nummer 8. ISBN 978-94-6336-149-1, 365 pagina’s, € 15,90. Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie 2022.

Dit bericht is geplaatst in Jaarlijkse uitgave, Kalenders. Bookmark de permalink.