Opsporingsteam Schoten 2

De recherche van Schoten gaat tot het uiterste

Twee spannende politieverhalen.

In dit tweede deel van Opsporingsteam Schoten gaat de schrijver van vier naar twee verhalen. Een verbetering, maar het is te hopen dat de auteur besluit om de volgende keer één volledige thriller te schrijven. Deel 1 is getiteld Burenruzie. Het verhaal heeft een uitstekende plot. De rechercheurs van bureau Schoten met commissaris Lucas en inspecteur Vicky verrichten gedegen onderzoek.

Over de verdachte Jan de Keyzer krijgen we steeds meer informatie. We maken hem mee in zijn criminele handelen. Hier geeft de schrijver misschien iets te veel weg. Toch hebben we te maken met een uiterst spannend verhaal en dat ondanks het feit dat er weer enkele ‘zijpaden’ zijn: de opstand van het team van commissaris Lucas en de huwelijksperikelen van Vicky. De schrijver heeft dit keer maat gehouden, de grootste aandacht gaat naar het misdaadverhaal.

Auteur

Marcel Perneel (1953) werkte als psychotherapeut en coach. Naast zijn praktijk is hij actief in de natuur: bio-groentetuin en bosonderhoud. Met het ouder worden begon hij met schrijven van spannende detectiveverhalen en intrigerende romans. Na de vier verhalen over Opsporingsteam Schoten is er nu deel twee met dit keer twee verhalen.

Deel 2 De tuinman speelt in een geheel ander milieu. De hoofdpersonen zijn Lode en Corinne Deschamps. Ze zijn schatrijk en bewonen een groot landhuis. De tuinman Tim onderhoudt de tuinen van het landgoed. Hij heeft zijn eigen huis. Op een dag is Tim er getuige van dat van een sportend stel de vrouw onwel wordt. Haar man gaat de auto halen. Tim ziet dat de vrouw mishandeld is. Ze smeekt Tim om hulp. Hij vertrekt met haar in zijn auto. Ze laten niets meer van zich horen. Zo is de situatie dat twee personen worden vermist. Er wordt aangifte gedaan en het opsporingsteam Schoten gaat aan het werk.

Dit verhaal heeft een ijzersterke plot. De ontknoping is zeer verrassend. Een opvallende kwestie in dit verhaal is de rol van onderzoeksrechter Van Immerseel. Zoals vaker in Vlaamse thrillers is hier sprake van vriendjespolitiek en corruptie. Dankzij het moedige optreden van commissaris Lucas wordt hier een einde aan gemaakt en zet Minou Mertens het werk in dit onderzoek voortvarend voort. Het is een kostelijk type. Bij haar binnenkomst vraagt ze een Westmalle Tripel en een dubbele portie nootjes.

Perneel is er in geslaagd twee spannende en geestige verhalen te schrijven. Voor de Nederlandse lezers vormen de Vlaamse woorden nog een extra charme. Een voorbeeld, iemand was bang: misschien schoot hij wel in zijn broek.

Marc Perneel – Opsporingsteam Schoten 2. ISBN 978-19-139-8022-1, 240 pagina’s, € 19,98. Wommelgem (B): Uitgeverij Storyland 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.