Provence

Bizarre bruiloft

Sprookjeshuwelijk eindigt in nachtmerrie.

Echt zin om helemaal naar Frankrijk te gaan voor de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram heeft Nadia Schutte niet. Maar de BN’ers hebben flink uitgepakt en het feest afzeggen zou weleens gevolgen kunnen hebben voor haar werk als topvisagiste. Samen met haar dochtertje Romée rijdt ze naar de Provence.

Bij aankomst kan ze haar ogen bijna niet geloven: een oprijlaan, aan weerszijden geflankeerd door glooiende lavendelvelden, brengt haar naar een majestueus eeuwenoud kasteel vol pracht en praal. Ondanks de peperdure jurk die ze speciaal voor de gelegenheid heeft aangeschaft voelt ze zich underdressed. Want ook de gasten hebben werkelijk alles uit de kast gehaald voor het celebrity-huwelijk van het jaar.

Nadia geeft zich over en laat zich de drank goed smaken. Want ze weet, het is niet al goud wat er blinkt. En die twee dagen in zo’n luxe hotel zijn toch zo voorbij. Ze begint er eigenlijk de lol wel van in te zien. Zoals de waaier met het logo van de bruid en bruidegom erop, die iedere gast kreeg. Misschien kon Leila die gebruiken om zichzelf op te lappen zodra ze ontdekte wat Bram allemaal had uitgespookt? Want zijn escapades liegen er niet om. En nog steeds vertrouwt ze hem niet…

Auteur

Van de thrillers van Linda van Rijn (1974) zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en vrijwel allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan. Wie zich achter dit pseudoniem verschuilt, is nog steeds onbekend. Wat we wel weten, is dat ze na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche is gaan werken en dat ze op Curaçao woont. In 2011 debuteerde Van Rijn met Last minute, nog datzelfde jaar volgde Piste alarm. Sindsdien is ze fulltime schrijfster en publiceert ze jaarlijks minimaal twee vakantiethrillers.

Nadia spreekt zichzelf in gedachten toe niet zo bitter te zijn. Leila en Bram maakten een gelukkige indruk en bovendien: dat van Bram en haar was ook al weer een tijdje geleden. Twee jaar, rekende ze uit. Althans, de laatste keer.

Ze probeert te genieten van het feest, maar kijkt al weer uit naar de volgende dag: samen met Romée gezellig 1.200 kilometer naar huis rijden. Maar als ze zich ’s morgens klaarmaakt voor vertrek is iedereen in rep en roer: waar is de kersverse bruidegom?

Leila is in alle staten. En veel herinnert ze zich niet meer haar huwelijksnacht, vertelt ze de politie. Ik denk dat we allebei in slaap zijn gevallen. Heel vaag staat me daar iets van bij. Ik heb een beeld in mijn hoofd dat ik Bram in zijn trouwpak in bed zie liggen met zijn ogen dicht. Maar ik weet niet precies waar ik dat moet plaatsen… Sorry, ik was echt heel dronken.

Nadia wil zo snel mogelijk weg. Want ook zij maakt zich grote zorgen. Niet zo zeer om Bram, maar om zichzelf: wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?

Van Rijn staat erom bekend alleen te schrijven over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Maar kennelijk heeft de prachtige Provence in het zuidoosten van Frankrijk haar niet genoeg inspiratie opgeleverd voor een echt spannende thriller, zoals we die doorgaans van haar zijn gewend. Jammer, de personages zijn vlak, het verhaal voorspelbaar. Maar altijd aardig voor een avondje op de bank.

Linda van RijnProvence. ISBN 978-94-6068-470-8, 188 pagina’s, €10,00. Baarn: Uitgeverij Marmer 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.