De studente

Roekeloze affaire met vergaande gevolgen

Sprong de bloedmooie en veelbelovende studente Taryn Moore van haar balkon?  Rechercheur Frankie Loomis heeft zo haar twijfels. Helemaal als blijkt dat Taryn zwanger was.

Slank, knap en slim; Taryn Moore is de droom van iedere man. Toch is er maar één voor de studente Engelse literatuur: haar middelbareschoolliefde Liam, die ook vierdejaars is aan de Commonwealth University. Ze ontsteekt in woede als hij het uitmaakt. En ze is absoluut niet van plan zich aan de kant te laten zetten.

Tijdens de workshop ‘Noodlottige liefdes’ trekt ze tot grote ergernis van haar medestudenten fel van leer. Ze neemt het op voor bedrogen vrouwen in de geschiedenis. En dan met name voor Medea, die wraak neemt op de overspelige Jason.

Professor Jack Dorian is diep onder de indruk van haar gewaagde analyses. Hij reageert verrukt als ze haar master wil gaan doen, ook al is het maar om Liam te bewijzen dat ze wel degelijk iets in haar mars heeft. Taryn zoekt haar docent steeds vaker op en gaat gretig in op zijn uitnodiging voor een tweedaags congres.

Auteurs

Toen Tess Gerritsen (1953) kinderen kreeg stopte ze met haar carrière als internist en begon ze met schrijven. Inmiddels is ze een internationaal gewaardeerd bestsellerauteur. Haar thrillers, waaronder de populaire reeks met rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles, en verder onder meer Schaduw van de nacht en Meisje vermist, zijn in 40 landen verschenen.

Gary Braver (1942) heeft ook verschillende veelgeprezen thrillers en mysteries geschreven. Onder zijn eigen naam, Gary Goshgarian, is hij professor Engels aan de Northeastern University in Boston.

De auteurs zijn al meer dan 25 jaar bevriend.

Taryns studiemaatje Cody, die hartstikke gek op haar is, vindt het maar niks dat ze zo geobsedeerd is door de bijna 20 jaar oudere getrouwde professor. Maar ook de hoogleraar zelf heeft zijn twijfels: is het wel gepast wat hij doet?

Als het levenloze lichaam van Taryn onder haar balkon wordt aangetroffen staat iedereen voor een raadsel. Er stond haar immers een glansrijke toekomst te wachten; waarom zou ze zich van het leven beroven? Ook rechercheur Frankie Loomis gelooft niet in zelfmoord. Zeker niet als ze in het appartement van de studente nog een lauwe eenpersoonsmaaltijd macaroni met kaas in de magnetron aantreft.

De gedreven politievrouw bijt zich vast in de zaak en ontdekt een heel andere kant van de innemende studente. Beetje bij beetje komen er geheimen aan het licht en Loomis vermoedt dat Jack Dorian de waarheid kent. Hij is immers een meester in bedriegen…

De succesvolle thrillerschrijver David Baldacci noemt dit boek ‘een wervelwind’, Karin Slaughter, the Queen of Crime, spreekt van ‘een betoverend mysterie’. En ze hebben gelijk: De studente is één van de beste spannende boeken die recent zijn verschenen.

Dit vlotte verhaal, dat afwisselend wordt verteld door de fanatieke Frankie, de onvoorspelbare Taryn en de gevoelige Jack, stevent af op een verrassend plot. Mee in de vakantiekoffer dit boek of gewoon heerlijk thuis op de bank in één ruk uitlezen!

Tess Gerritsen en Gary Braver – De studente. Vertaald uit het Engels (Choose me) door Els Franci-Ekeler. ISBN 978-90-443-6168-1, 315 pagina’s, € 22,99. Amsterdam: The House of Books 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.