Tot nooit meer

Op de vlucht

Zaira komt er achter dat haar vriend crimineel is. En dat is nog maar het begin van een wreed en bloederig verhaal.

Zaira leeft een luxueus leventje op kosten van haar rijke vriend Dimitri. Totdat ze er bij toeval achter komt dat deze niet alleen verwikkeld is in criminele activiteiten, maar deze ook nog heeft verkloot. Als hij zijn afspraken niet alsnog nakomt wordt niet alleen hijzelf, maar ook Zaira bedreigd. De doodsbange Zaira verbreekt alle banden met Dimitri en vlucht uit zijn huis. Ze besluit naar haar oud-collega Roos te gaan, maar krijgt onderweg een afgrijselijke ervaring…

Kort daarna meldt een hysterische jonge vrouw zich op het Mechelse politiebureau. Ze voelt zich bedreigd. Hoofdinspecteur Rani Diaz en haar collega Fien Segers spreken met haar. Ze zegt dat ze achtervolgd wordt. Ze maakt een verwarde indruk. Is ze dronken?

Na een gezellig familiefeestje moet Rani opeens aan de bak. Aan de rand van het bos is een zwaargewonde vrouw gevonden. Is zij het slachtoffer van een afrekening?

Auteur

Sterre Carron (Antwerpen 1957) wilde criminologie studeren, maar koos uiteindelijk voor een medische opleiding. Ze werkte jarenlang voor Artsen zonder Grenzen in Rwanda en Zaire. Teruggekeerd in België vestigde ze zich vlakbij Mechelen en keerde, als auteur van misdaadromans, ze min of meer terug naar haar oude liefde. Vanaf 2013 schreef ze inmiddels al zestien thrillers, twee per jaar, met hoofdinspecteur van de Mechelse politie in de hoofdrol. Het zijn allemaal in Vlaanderen en Nederland veelgelezen pageturners en Carron, die ook wel de Vlaamse Queen of Crime genoemd wordt, nut haar medische kennis goed uit. Ze schrijft overigens niet voor tere zielen, haar boeken zijn vaak snoeihard. De boeken zijn in principe ‘los’ te lezen, maar je mist daarmee wel een extra dimensie.

Het boek komt snel op gang, het slachtoffer blijkt de jonge vrouw die zich bedreigd voelde. Achteraf kennelijk terecht. Haar vader blijkt niet alleen verdrietig, maar nog veel meer kwaad omdat de politie zijn dochter niet serieus genomen zou hebben. Vooral Fien moet het ontgelden. Er is een klacht tegen haar ingediend, wat de verhouding tussen Rani en haar chef, commissaris Etienne Van Damme geen goed doet.

Vooralsnog zit het onderzoek van Rani en haar team muurvast. Intussen lezen we hoe Zaira probeert uit handen van de criminelen en zich ten einde raad meldt bij de politie. En dan volgt er nog een moord.

Zoals in alle Rani Diaz thrillers volgen op een gegeven moment de ontwikkelingen elkaar razendsnel op totdat na de nodige wendingen, waarbij het team niet buiten schot blijft, aan het einde de dader wordt gevonden en kaltgestellt, waarmee alle puzzelstukjes kunnen worden gelegd.

Alle boeken uit de serie zijn goed ‘los’ te lezen. Wel gaat de continuing story van het gecompliceerde liefdesleven van Rani in elk boek wat verder, wat een extra reden is om geen deel te missen.

De fans van Sterre en van Rani kunnen weer smullen. Geen wonder dat hun aantal nog steeds toeneemt.

Sterre Carron – Tot nooit meer. Een Rani Diaz thriller. ISBN 978-94-9293-489-5, 357 pagina’s, € 21,95. Antwerpen: Witsand Uitgevers.  

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.