Meedogenloos

Internationale drugszaak nieuwe uitdaging voor rechercheur Anne Kramer

Na een aanslag op rechter Wiebe Matsen worden ook zijn collega’s beveiligd. De tienerdochter van de vicepresident van de rechtbank vindt dat maar onzin en gaat haar eigen weg…

Lotte vindt het vervelend, die beperkte vrijheid. Maar haar iets oudere zus Mariska kan er niet over uit: prima, de beveiliging van hun moeder. Maar moet dat uitgerekend nú? Ze is verliefd op klasgenootje Hakim en ze zouden op schoolreis naar Rome gaan! Zonder de gevolgen te overzien verzint de 16-jarige tiener een list.

Moeder Heleen is ten einde raad: de mocromafia houdt ook haar als vicepresident van de rechtbank, die een grote drugzaak behandelt die aangestuurd wordt door Bilal, nauwlettend in de gaten. Ze is woedend op haar ex Frans, die in de praatjes van hun oudste dochter is getrapt. Helemaal als Mariska in de Italiaanse hoofdstad wordt ontvoerd.

Auteur

Joop van Riessen (1943) is voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. In 2009 verscheen zijn eerste misdaadroman. Meedogenloos is het dertiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn overigens prima los van elkaar te lezen.

 

 

Het werk van Heleen Knotterus gaat door, rechters zwichten immers niet voor terreur. Maar of het haar geruststelt dat Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, op de zaak wordt gezet, is nog maar de vraag. Zij mag dan een gedegen politievrouw zijn, maar ze is ook een brokkenpiloot eerste klas.

Kramer zet alles op alles om aan de terreur van Bilal, die ver over de grenzen reikt, een einde te maken. Langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Maar daarvoor moet ook de eigenzinnige Kramer letterlijk weer over haar eigen grenzen heen…

Thuis probeert ook Heleen Knotterus alle ballen in de lucht te houden. Met een opstandige tienerdochter, een waardeloze ex-man en corrupte collega’s valt dat geenszins mee. En dan krijgt ze uiteindelijk bericht over het lot van Mariska.

Deze politiethriller is zo spannend dat je het boek echt niet meer weg kunt leggen. Van Riessen, die put uit zijn jarenlange ervaring maar daarbij de actualiteit niet uit het oog verliest, zet ieder personage subliem neer. Criminele afrekeningen volgen elkaar in rap tempo op. Maar ook cultuurverschillen en een falend rechtssysteem komen uitgebreid aan bod.

Op naar deel 14!

Joop van Riessen – Meedogenloos. Een Anne Kramer thriller. ISBN 978-94-6297-205-6, 284 pagina’s, € 18,99. Amsterdam: Uitgeverij De Kring 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.