De Nieuwe Liefde

Alleen is maar alleen

Plotseling alleenstaande journalist gaat daten. Maar dat is ook niet alles…

Mick, een ervaren politiek journalist, wordt na een hartstochtelijke relatie onverwacht verlaten door ‘de liefde van zijn leven’. Hij probeert haar te achterhalen, maar ze blijkt vooralsnog spoorloos verdwenen.

Na vier maanden treuren wordt Mick door een vriend overgehaald zich in te schrijven bij datingbureau www.denieuweliefde.nl (DNL). Wellicht klikt het met een alleenstaande vrouw.

Datenderwijs blijkt er echter nogal eens een ‘vlekje’ aan de beschikbare dames te zitten. Desalniettemin zijn ze over het algemeen heel kieskeurig en laten zich bij voorkeur in een luxe en duur restaurant uitnodigen. Als Mick één van hen laat weten geen interesse te hebben begint ze hem te stalken.

One night stands zijn er meestal niet bij, want op een enkele uitzondering na zijn de meesten  heel terughoudend met het spreiden van hun benen voordat er sprake is van enig perspectief op een vaste relatie. De bazige Jacqueline laat zich wel nemen, maar geeft duidelijk commando’s bij het beffen: niet zo…ja, ga door…niet zo snel…je gaat te hard… niet met twee vingers in me…nee, nu moet je langzaam opnieuw beginnen…stop je nu al? ‘Ik heb geen tong meer over, Jacqueline’. Nou, dan gaan we maar slapen.

En dan duikt ‘ze’ plotseling weer op, heel even. Ze legt hem uit waarom ze destijds vertrok om daarna wederom in het niets te verdwijnen. Mick zet de knop om en stopt met daten. Hij kijkt weer naar andere vrouwen en begint te flirten met Annechien, fractiemedewerkster van een linkse politieke partij en die flirt terug. Is zij de nieuwe liefde van zijn leven?

Auteur

De journalist Erik van Zwam werkte onder meer voor Nova, AT5 en RTL Nieuws. Hij is tegenwoordig verbonden aan Trouw. Eind vorige eeuw verscheen zijn roman Nachtschaduw.

 

 

 

 

Je zou het boek kunnen samenvatten als een chronologisch verslag van het liefdesleven van Mick, die als journalist professioneel bezig is met onder meer de formatie van het kabinet-Rutte I, hoewel die in het verhaal nauwelijks een rol speelt.

Het boek bestaat uit vijf delen met in totaal 80 korte hoofdstukken. Elk deel behandelt een fase uit Micks activiteiten op seksueel gebied. De verhalen over het daten bevatten regelmatig hilarische passages, evenals de kennismaking met de ouders van Annechien, die PVV-stemmers blijken te zijn. En dat gebeurt net voordat ze gaan samenwonen. Wordt Mick nu weer veroordeeld tot verder hannessen bij DNL?

Dit geweldig leuke boek neemt de lezer mee op het vrijerspad van Mick, een spannend avontuur met een onverwachte ontknoping. Het bevat zowel humor als romantische passages. Kaasje voor uw recensent.

Erik van ZwamDe Nieuwe Liefde. ISBN 978-94-6365-280-3, 440 pagina’s, € 24,50. Leeuwarden: Uitgeverij Elikser 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie. Bookmark de permalink.