Miscommunicatie

Krankzinnigheid als schild

Journaliste wil haar man, een topadvocaat, een handje helpen. Het loopt vreselijk mis.

‘Schreeuwend en doorweekt van zweet kwam ze overeind. Haar hoofd deed pijn en haar tong voelde als een dikke, droge lap. De ruimte waar ze lag was donker en muffig. Ze schreeuwde, maar het bleef stil. Ze stond op van het bed en ging staan. Onmiddellijk gilde ze het uit van de pijn en zocht vervolgens radeloos naar een lichtschakelaar. Ze gaf er een klap op en het licht golfde aan. Ogenblikkelijk was ze klaarwakker.’

Anna Moreliz is een freelance journaliste. Ze is getrouwd met Kevin Moreliz, die samen met zijn vader Rick een succesvol advocatenkantoor leidt. De laatste tijd lijkt het huwelijk van Kevin en Anna niet meer zo soepel te lopen. Anna kan er niet precies de vinger op leggen. Ze wijt het aan de enorme werkdruk waaraan Kevin bloot staat. Vroeger hadden ze genoeg tijd voor elkaar, maar de laatste tijd werkt Kevin ook in het weekeinde door of is hij dagen lang naar het buitenland voor besprekingen.

Gelukkig heeft ze een hartsvriendin, Steffy. Deze is de secretaresse van vader en zoon Moreliz en begrijpt wat Anna haar vertelt. Zij beaamt dat de sfeer op het kantoor behoorlijk gespannen is omdat ze met een grote zaak bezig zijn. Steffy weet er niet het fijne van, maar ze kan wel vertellen dat het om een groot concern met de naam Builder Construction gaat. Er schijnt van alles aan de hand te zijn en Kevin en zijn vader hebben de handen eraan vol.

Omdat Anna op dat moment geen opdrachten heeft besluit zij Builder Construction eens nader onder de loep te nemen. Misschien kan ze er een artikel uitslepen en er achter komen wat er aan de hand is en waarom het advocatenkantoor Moreliz er zoveel werk aan heeft. Omdat ze weet dat Kevin beslist niet wil dat zij zich met zijn werk bemoeit, maakt ze een nieuw account onder een andere naam aan. Als Esther Adams gaat Anna aan de slag.

Spoedig komt ze er achter dat zich binnen Builder Construction twee bedrijfsongevallen hebben voor gedaan, maar ook dat drie stafleden hun ontslag hadden ingediend waarna twee van hen bij een verkeersongeluk zijn omgekomen. Weliswaar waren er geen verdachte omstandigheden, maar toch besluit Anna om de  nabestaanden te bezoeken.

Tezelfdertijd vinden er vreemde incidenten plaats. Het begint met iemand die ’s nachts, als Anna alleen is, door het raam staat te loeren. De man jaagt Anna de doodschrik aan. De politie wordt gealarmeerd, maar een zoektocht blijkt vruchteloos. Ook worden vreemde pakketjes bezorgd en maakt Anna merkwaardige vergissingen.

Kevin meent dat het komt door Anna’s overmatige drankgebruik. Anna vindt dat ze met een paar wijntjes per dag helemaal niet te veel drinkt. Bovendien komt Kevin zelf af en toe straal bezopen thuis, dus waar heeft hij het over.

Wanneer Anna een rare streek uithaalt, is de maat voor Kevin vol en stuurt hij haar naar een psychiater.

Auteur

Tebrina Moulay (1984) geniet bekendheid om haar humoristische beschrijving van allerlei onderwerpen. De thriller Miscommunicatie ademt echter een heel andere sfeer.

 

 

 

 

De roman is geheel vanuit het gezichtspunt van Anna geschreven en kan beschouwd worden als een echte vrouwenthriller. Anna raakt helemaal verstrikt in een web van niets ontziende  mannen die iedereen die hen in de wegloopt in het verdriet en verderf storten.

Uiteraard is het zwaar genieten als de vrouwvriendelijke oplossing van het mysterie een leerschool blijkt voor de getergde Anna.

Tebrina Moulay – Miscommunicatie. Hoe ver ga jij om jezelf te beschermen? ISBN798-94-036-0520-3, 247 pagina’s, € 19,95. Heerhugowaard: Uitgeverij Proudweirdo 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.