Undercover. Alles of niks

Eerder avontuur van Bob Lemmens

Undercoveragent raakt Bob Lemmens steeds dieper verstrikt in misdaadpraktijken.

Voor Bob Lemmens wordt in Kinrooi een café geregeld waarvan hij de beheerder wordt. Dit café wordt regelmatig bezocht door de familie Deponti. Zo komt hij met deze criminele familie in contact en gaat hij met hen samenwerken. De organisatie wordt geleid door Tante Mie, een krachtige en gevreesde vrouw. De organisatie noemt zich Griffie BVBA. Hun taak is het witwassen van crimineel geld. Dit gebeurt op zeer vernuftige manieren en het levert de familie veel geld op. Als Bob het vertrouwen van Tante Mie heeft gewonnen gaat hij meedoen aan acties. Het beeldschone nichtje Samantha assisteert hem in het café. Ze gaat er wonen en er ontstaat een relatie en dat terwijl Bob getrouwd is en kinderen heeft. Natuurlijk heeft hij als politieman problemen met zijn vrouw vanwege zijn voortdurende afwezigheid.

Auteur

Hugo Luijten (1969) is historicus en schrijver. Hij schrijft geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Daarnaast schrijft hij columns in meerdere kranten. In 2017 verscheen zijn eerste roman Offer voor een verloren zaak. Vanaf 2018 begon hij aan een thrillerreeks met commissaris Cools als hoofdpersoon. Undercover – Alles of niks is een prequel boek van de populaire Netflixserie Undercover. Op de cover staat zelfs een afbeelding van Tom Waes, de acteur die in de serie Bob speelt.

 

 

Een van de aantrekkelijke kanten van deze thriller zijn de verhalen rondom degene die de witwasbende leidt: tante Mie. Met haar creëerde de schrijver een zeer markante persoonlijkheid. We leren haar kennen als een lieve en bezorgde oma, maar ook als een spijkerharde tante die door iedereen wordt gevreesd. Zelfs het hardste en gevaarlijkste lid van de bende, Dylano de Ponti, heeft veel respect voor zijn moeder. Als haar zoons zich ‘misdragen’ worden ze door hun moeder keihard in de wangen geknepen. De bende van tante Mie is zeer succesvol. Er worden miljoenen verdiend. Samantha houdt de boekhouding bij. Tante Mie wil niets te maken hebben met drugshandel. Dylano denkt daar anders over en stiekem begint hij daar toch aan, met desastreuze gevolgen.

Hoewel er ten opzichte van Bob argwaan blijft bestaan wordt hij steeds meer betrokken bij acties van de bende. Bob is heel vindingrijk, maar het kost hem de grootste moeite om met het ongeleide projectiel Dylano om te gaan en samen te werken.

Er ontstaan zeer gevaarlijke toestanden met veel geweld. Wordt Bob ontdekt? Komt hij heel uit de strijd? Kiest hij voor Samantha of keert hij terug naar zijn gezin? Allemaal vragen die deze originele thriller zo spannend maken.

Hugo LuijtenUndercover – Alles of niks. ISBN 978-94-014-7188-6, 263 pagina’s, € 19,99. Tielt (B): Lannoo 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.