Een meisje met twee borsten

Deugnietenroman vol Vlaamse (on)gein

Jonathan is op zoek naar zijn geliefde. Hij kent alleen haar eerste initiaal. De letter M. Maar dat is voldoende voor rondbuitelende gebeurtenissen.

Niet alleen moet haar voornaam met een M beginnen, maar het deerntje moet ook in het bezit zijn van twee borsten. Dit lijkt een tamelijk normale wens. Echter op reis naar de Verenigde Staten om zijn geliefde te vinden, hebben stoere pooiers vier borsten voor hem klaar liggen.

Jonathan hoopt op een New Yorkse orgie, want dat is weer eens wat anders. Belgisch van bil gaan liep op niets uit. Hij was door een Vlaamse computer gekoppeld aan een zekere Marieke van Tweetettegem, maar die werd onverhoopt gekeeld in een Brussels park. Jonathan is nu in de Nieuwe Wereld op zoek naar de puurste naaktheid waarin het puurste mysterie schuil gaat achter de letter M.

Intussen maken we ook kennis met drie waaghalzen die zich sieren met de schertsnamen Paf, Pief en Poef Paljas. Ze worden verdacht van allerlei moorden en ontvluchtingen, komen in oog te staan met een non die met een vlijmscherp incisiemes staat te zwaaien en ontvluchten per helikopter richting de Verenigde Staten. Dat is trouwens niet hun einddoel, want ze hunkeren maar naar één ding en dat is het eten van taco’s en die schijnen in Mexico het beste te zijn. Maar ja, voordat je dáár bent met de CIA achter je broek. Langzaam zullen de levenslijnen van de gebroeders Paljas die van de andere personages kruisen.

Terwijl Jonathan door de geflipte taxichauffeur Mike op miraculeuze wijze in het vliegtuig naar de VS wordt gebonjourd, zijn drie gehaaide gangsters bezig vier borsten voor Jonathan te regelen. Het zijn de drie onderwereldfiguren Jack, John en Jerry die om schokkende redenen hun mannelijkheid zwart hebben gemaakt. Een soort witte pieten met zwarte lullen. Bovendien zit Amerika ook nog eens in de covid-19 shit zoals die daar heet, dus dat belooft wat.

Tijdens de vlucht van Jonathan naar New York gaat het er niet mals aan toe. In het toestel ontmoet hij allerlei M’s en onze hoofdpersoon begint te twijfelen welke M hij zal moeten gaan begeren. Ook dit leidt tot een hoop gedoe, want wat heeft hij aan de andere kant van de plas nog wel te zoeken?

Auteur

Erik Segers (1961) studeerde Germaanse filologie aan de Rijksuniversiteit van Gent. hij schrijft korte verhalen en televisie scenario’s. Ik ging naar de dokter was zijn romandebuut.

 

 

 

 

Een meisje met twee borsten is een running gag roman waarin vrolijkheid, onbesuisde handelingen en alle mogelijke gekkigheid op erotisch en crimineel gebied elkaar regelmatig in de weg lijken te zitten. De sfeer doet een beetje denken aan de onzin in de zo’n tachtig jaar geleden verschenen boeken over de tweeling Adriaan en Olivier. De Nederlandse auteur Leonhard Huizinga schreef deze vrolijke geschiedenissen, zoals hij zei, om de lezers in die zware tijden van de Tweede Wereldoorlog enigszins op te beuren.

Uiteraard is Een meisje met twee borsten een boek uit 2020, maar het zou in onze tijden van corona een zelfde functie kunnen hebben. De onbezorgde vrolijkheid in hoog tempo is zeker geschikt voor lezers die te midden van barre virussen hun gedachten willen verzetten.

Een literaire circusvoorstelling.

Erik Segers – Een meisje met twee borsten. ISBN 978-90-829-8712-6, 336 pagina’s, € 20,99. Kontich, België: Uitgever Good Stuff Books 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Humor. Bookmark de permalink.