Huid tegen huid

Kun je schuldig zijn aan iets wat je niet gedaan hebt?

Medium raakt betrokken bij de verdwijning van een jong meisje.

In het tv-journaal hoort Caro over de vermissing van een jong meisje, Romi Vanmulder. Als de moeder van Romi, Milou, in beeld komt, overvalt haar een beklemmend gevoel. Ze is meteen weer terug op de zolder waar ze haar ontvoerde dochtertje Loïs een half jaar geleden terugvond. Ze had daarbij veel hulp van Frederic De Jong van de politie, die nu betrokken is bij de verdwijning van Romi.

Als Caro een stuk gaat lopen met de hond, krijgt ze een vreemde gewaarwording. In de mist hoort ze de stem van een jonge vrouw: ‘Help mij. Zoek mij. Vind mij.’

Ze besluit contact op te nemen met Frederic. Hij neemt haar waarneming ernstig, maar kan er in deze fase van het onderzoek weinig mee.

Auteur

Anja Feliers (1971) is geboren in Bilzen (Belgisch Limburg) en groeide op in Rekem. In 2004 komt haar eerste werk Donkere Kamers uit. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan, waaronder de korte erotische thrillers Lady Killers en de zevendelige reeks over de psychologe Kathleen Verlinden. Dit boek is het tweede in een reeks rond medium Caro Westerhof.

 

 

 

Van wie is de donkere auto die Caro in haar droom langs het weiland heeft zien rijden?

In dit (overigens goed ‘los’ te lezen) vervolg op Wat hij mij zei stelt Caro Westerhof haar aanleg als medium weer ter beschikking van de politie. Ongetwijfeld voelen sommige mensen meer aan dan anderen, maar in dit boek gaat het allemaal wel erg snel. Dat rechercheur Katja grote vraagtekens zet bij dit alles, kan de lezer wel begrijpen.

Hoewel de auteur een prima pen heeft, is deze thriller wat minder spannend en geloofwaardig dan het eerste deel van de reeks.

Anja Feliers – Huid tegen huid. ISBN 978-94-6383-163-5, 335 pagina’s, € 22,00. Kalmthout (B): Van Halewyck Uitgeverij 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.