Slaap zacht

Oud, maar niet gek

Marlies begint enthousiast aan haar baan in verpleeghuis De zwaluw. Ze heeft prettig contact met de bewoners en de meeste van haar collega’s. Maar dan klaagt een bewoonster over diefstal…

Regelmatig worden we in de media opgeschrikt over verhalen dat medewerkers van verpleeghuizen stelen van de bewoners. Dat gegeven is verwerkt in deze thriller.

 

 

Auteur

Johan van Caeneghem (Gent, 1957) is leraar bij de basiseducatie in Brussel. Hij schreef meer dan twintig gemakkelijk te lezen boeken, enkele korte verhalen en een misdaadroman.  

 

 

 

 

Als Julia, één van de bewoonsters van het verpleeghuis, klaagt dat ze 200 Euro kwijt is wordt ze niet direct geloofd. Ze is al 88 en men vraagt zich af of ze nog volledig bij haar verstand is. Julia zelf houdt zich ook wat in, want ze wil niet bij het eten aan de ‘demententafel’ worden geplaatst en worden gevoerd. Volgens Marlies is er niets mis met Julia, ze krijgt een zwak voor de oude dame.

Als er ook nog kleren verdwijnen en iemand plotseling overlijdt raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Zijn Julia en ook Marlies in gevaar?

In ruim 100 pagina’s wordt volledige misdaadroman gepresenteerd in korte, overzichtelijke  hoofdstukken, afwisselend in het perspectief van verschillende personen. Het boekje is in eenvoudige taal geschreven, maar dat doet aan de spanning niets af. Het is dan ook boeiend voor iedereen.

Johan van Caeneghem – Slaap zacht. ISBN 978-90-8696-508-3, 108 pagina’s, € 12,00. Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 2020.

NB Dit boek werd geschreven voor de coronacrisis uitbrak.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.