Onmacht

Macht erotiseert

Speechschrijfster wordt niet alleen in spreekvaardigheid getraind, wat haar slecht lijkt te bekomen.

Lars en Sarah vormden met hun kinderen Felix en Vera een fijn gezin totdat Felix om het leven kwam door een noodlottig ongeval. Beide partners verwerkten het verlies van hun zoontje ieder apart, op hun eigen manier.

In haar werk heeft Sarah veel succes als speechschrijver van een minister. En dan krijgt ze plotseling, na enkele jaren, bezoek van haar vroegere hartsvriendin Ella.

Om nog beter te worden in haar werk mag Sarah, uiteraard op kosten van de baas, zich een paar dagen laten bijscholen door een duur spreekvaardigheidsinstituut in een afgelegen feeërieke omgeving. Daar overkomt Sarah iets onaangenaams. Wat moet ze Lars vertellen?

Ondertussen heeft in Den Haag de populaire premier Winston Trint zeer onverwacht een mededeling die als een bom inslaat. Een Volkskrant-journalist ruikt onraad en bijt zich erin vast.

Thuisgekomen van de cursus wordt Sarah door de politie van haar bed gelicht. Ze wordt ervan verdacht Ella te hebben vermoord en zou daarvoor een motief hebben.

Auteur

Yvonne Doorduyn is zelf speechschrijver bij een ministerie, waar ze eerder als woordvoerder werkte. Daarvoor was ze politiek verslaggever bij De Volkskrant. In dit boek biedt ze een fraai inkijkje in politiek Den Haag

Sarah besluit Lars alles te vertellen. Ondertussen blijkt er veel meer aan de hand met Trint dan hij aangaf.

Hebben beide zaken met elkaar te maken? En lukt het de onschuld van Sarah te bewijzen?

Een met veel vaart geschreven politieke thriller, die je niet snel neerlegt.

Yvonne Doorduyn – Onmacht. ISBN 978-90-263-5083-9, 336 pagina’s, € 20,00. Amsterdam: Ambo | Anthos 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.