Bloedhitte

Teleurstellende vakantie

Twee vriendinnen gaan op vakantie naar Portugal. Het hotel valt tegen en de Portugese mannen zijn gevaarlijk.

 Monique en Lieneke zijn twee vriendinnen die elkaar al heel lang kennen. Monique is een feestfiguur en nog steeds ongehuwd, Lieneke is pas gescheiden en moet dat verwerken. Het hotel is niet zo geschikt, omdat het in alles op gezondheid is ingesteld: geen alcohol, alleen zeer verantwoord eten, yoga, klankschalen, meditatie. Monique doet niets anders dan naar gespierde mannen kijken. Op een ochtend is ze verdenen. Lieneke doet alles om haar terug te vinden.

 

Auteur

Noortje Brink (1978) is een Nederlandse thrillerauteur die bekend werd door haar boek Hotel van sneeuw. Naast schrijven en lezen houdt Noortje van wandelen, afspreken met haar vriendinnen en tijd doorbrengen met haar gezin.

Dit boek wordt een thriller genoemd. Dat is het op den duur ook wel, maar pas als we de helft gelezen hebben. In de eerste helft hebben we met een gezellige damesroman te maken. De vriendinnen babbelen onafgebroken.

Het verhaal wordt pas spannend als Monique verdwenen is. De spanning wordt ook veroorzaakt door een parallel verhaal, wat cursief is ‘gedrukt’. Monique krijgt weinig medewerking bij haar speurtocht en dan doet zij ook nog eens domme dingen en raakt zij in moeilijkheden. Het slot is heel spannend.

De stijl is die van een damesroman. Een citaat uit het begin mag dat duidelijk maken. Met een gelukzalige glimlach om haar gestifte lippen vlijde Monique zich op de bagagetrolley. Ze sloeg haar benen verleidelijk over elkaar en boog zich iets naar achteren zodat haar mooie figuur extra goed uitkwam. Let op de veelvuldig voorkomende bijvoeglijke naamwoorden.

Een amusant en soms spannend niemendalletje. Echte vakantielectuur.

Noortje Brink – Bloedhitte. ISBN 978-90-4720-546-3, 142 pagina’s, € 2,99. Amsterdam: Loft Books 2020.

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat het ePub-formaat aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.