Infinitum

Muur van stilzwijgen

Zware opgave voor Rani Diaz.

Zo op het oog een doodnormaal gezin, het gezin Cartier: vader, moeder en drie dochters. Ze wonen in een mooi huis. Maar de ouders praten bijna niet meer met elkaar en als dat wel gebeurt vervalt de moeder Tess regelmatig in hysterisch gedrag. De moeder heeft een moeizame verhouding met haar twee oudste dochters, die onderling niet goed met elkaar overweg kunnen. De vader Bernard is gek op zijn dochters, maar de oudste lijkt zich van hem af te keren.

Quinn, de oudste dochter, heeft het moeilijk op school, want ze wordt gepest door een groep meiden. Haar oma neemt haar mee naar een psycholoog, maar die verwijst haar onmiddellijk door naar een psychiater. Waarom eigenlijk?

En dan verdwijnt Quinn plotseling. Kort daarop wordt haar zus onmenselijk wreed door twee gemaskerde mannen te grazen genomen. Wat is er met dit gezin aan de hand? Rani Diaz en haar team staan voor een raadsel.

Auteur

Sterre Carron (pseudoniem 1957) heeft in een korte spanne tijds een indrukwekkend oeuvre van inmiddels veertien aan bloedstollende thrillers op weten te bouwen. Ze wilde oorspronkelijk criminologie studeren, maar haar vader zag meer toekomst in de medische sector. Na een aantal jaren voor Artsen zonder Grenzen in Afrika te hebben gewerkt vestigde ze zich in Mechelen, waar ze vanaf 2013 in een straf tempo twee thrillers per jaar produceert. De temperamentvolle inspecteur Rani Diaz is haar vaste politievrouw. En passant wordt naar nog steeds groeiende lezersschaar in elk deel, dat overigens ook uitstekend ‘los’ te lezen is, op de hoogte gehouden van Rani’s liefdes- en gezinsleven. Die lezers kunnen beter niet over een tere ziel beschikken, want Carron schrikt niet terug voor keiharde beschrijvingen van de meest wrede misdaden.

Tijdens het verhoren van het echtpaar Cartier stuit Rani op een muur van stilzwijgen en krijgt ze het donkerbruine vermoeden dat beide echtelieden het niet zo nauw met de waarheid nemen. Ze krijgt haar vinger er niet achter en terwijl de tijd doorloopt nemen de kansen af om Quinn levend te vinden. Rani is bang dat ook beide andere kinderen gevaar lopen en instrueert haar team om diep in het verleden van de Cartiers te graven. Ondertussen heeft ze te maken met een nieuwe interimchef omdat haar echte baas een tijd uit de circulatie is. Tussen beide dames is sprake van, om het vriendelijk te zeggen incompabilité des humeurs en dat is niet bevorderlijk voor de voortgang van het onderzoek.

Ondanks naarstig speurwerk van Rani, haar rechterhand Bert en de rest van het team duurt het tijden voordat er enig resultaat wordt geboekt. Zijn de geheimzinnige briefjes al dan niet door Quinn geschreven? En wat is de betekenis van de gevonden halve knoop, de babybeenderen en de baarmoeder van een hond? Als één van de betrokkenen plotseling wordt vermoord raken de ontwikkelingen in een stroomversnelling, vernemen we wat Infinitum betekent en razen door naar een onverwachte, maar zeker niet ongeloofwaardige ontknoping.

De auteur weet als geen ander een broeierige sfeer te scheppen en is vooral een meester in het beschrijven van weerzinwekkende vrouwen.

Zo’n spannend en goedgeschreven boek leg je niet gauw weg.

Sterre Carron – Infinitum. Een Rani Diaz thriller. ISBN 978-94-9293-451-2, 336 pagina’s, €  21,95. Antwerpen: Witsand Uitgevers 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.