Een kras op haar ziel

Gevaarlijke zoektocht in Manilla.

Opmerkelijk hypnoseresultaat.

De dertigjarige reisjournaliste Karen Meulenberhs heeft een redelijk gelukkig huwelijk met Paul. Hun relatie wordt echter overschaduwd door één belangrijke factor, ze heeft last van vaginisme en haar angst om pijn gedaan te worden staat een ‘normaal’ huwelijksleven in de weg.

Volgens de gynaecoloog heeft ze weliswaar een litteken in haar vagina, maar fysiek is er niets wat zou seksueel verkeer in de weg moeten staan. Ten einde raad consulteert ze een psycholoog, dokter Vandenbrande, die haar aanraadt zich door hem te laten hypnotiseren. Als ze in trance is komen ze misschien te weten wat de oorzaak van Karins blokkade is en hoe die kan worden opgeheven. Is er in een verleden iets gebeurd wat invloed zou hebben op haar huidige ik?

Karin stemt toe en laat zich hypnotiseren. Opeens zit ze in het lijf van Kim, een bange jonge Filippijnse vrouw, die op het punt staat te trouwen. Dit drijft Karen naar Manilla, tegen het advies van Paul en de psycholoog. Ze wil onderzoeken of Kim echt heeft bestaan en of het klopt wat ze in trance heeft gezien. Kan het antwoord op haar vragen ervoor zorgen dat haar eigen seksuele blokkades worden opgeheven?

Auteur

Eugeen Van Aerschot (1953) studeerde mediavakken in Brussel en werkte als programmamaker voor de Vlaamse televisie. Hij schreef vier blijspelen. In 2005 stopte hij met televisiewerk en begon de nog steeds veel geplaatste website www.gratisrijbewijsonline.be. Hij schreef de ruwe versie van dit boek al zo’n tien jaar geleden voordat hij naar Thailand verhuisde. In zijn jonge jaren leerde hij hypnotiseren. Deze interesse en de ervaring van zijn talrijke reizen naar de Filippijnen verschaften hem de achtergrondkennis voor dit thrillerdebuut.

In deze psychologische thriller krijgt de lezer te maken met hypnose, reïncarnatie en een adembenemend verhaal dat zich grotendeels afspeelt in Manilla. Waar is Kim mee bezig? Brengt ze zichzelf niet nodeloos in gevaar in die mooie, maar ook gevaarlijke en corrupte stad? Pas aan het eind is de puzzel gelegd. Je legt dit boek pas weg als je het helemaal uit hebt. Een knap debuut.

Eugeen Van Aerschot – Een kras op haar ziel. ISBN 978-94-624-2114-1, 292 pagina’s, € 19,95. Westerlo (B): Uitgeverij Kramat 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.