Het spel

Prooi van een jacht

Nadat een bom zijn appartement heeft verwoest is thrillerschrijver Rasmussen voortdurend op de vlucht voor steeds nieuwe bedreigingen.

Deze thriller is vol van geweld. Alles speelt zich af in Denemarken. Het begint al met een bomaanslag op het Kopenhaagse appartement  van de succesrijke thrillerschrijver Rasmussen (Ras Mus) Ras.  Hij blijft ongedeerd, omdat hij een telefoontje kreeg met een waarschuwing.

Auteur

Lineke Breugel (1961) verhuisde in 2012 naar Zweden. Over haar emigratie schreef ze twee romans. Daarna schreef ze vooral literaire thrillers. In 2019 verscheen Boeman, een boek waarin misdaadjournalist en schrijver Rasmussen de hoofdpersoon is. Dit boek is een vervolg daarop, maar kan uitstekend ‘los’ worden gelezen,

 

Rasmussen is weduwnaar. Vaak komen we de naam tegen van zijn overleden vrouw Emma. Meestal het om het zinnetje: “sorry Emma”. Hij zegt nadat hij weer eens gevloekt heeft. Emma had daar een hekel aan. Ras heeft een goede band met zijn dochter Annelie. Omdat zijn woning vernield is nodigt zij hem uit bij haar in te trekken. Ze wordt echter ontvoerd en haar vader gaat onmiddellijk op zoek. Hij gaat ook op bezoek bij een miljonair die aan de kust woont. Een groot gedeelte van het verhaal speelt zich daar af.

 Het boek is opgedragen aan de mariniers. De vader van de auteur was marinier in hart en ziel. Kenmerken voor mariniers zijn de onderlinge trouw, ze zullen altijd voor elkaar klaar staan. Hun leven lang blijven ze gedisciplineerd en trouw aan hun eergevoel. We vinden deze eigenschappen terug bij de ex-mariniers Roy en Gees in deze thriller. Ze zijn de nobele en dappere helpers van Rasmussen.

Deze thriller is ongelofelijk spannend. Er is voortdurend actie. Langzaam wordt duidelijk wat er aan de hand is. Een groep mannen heeft een gruwelijk spel verzonnen waarbij mensenlevens geen rol spelen. Soms wordt het wat ingewikkeld en heeft de schrijfster wel erg veel woorden nodig om het verhaal begrijpelijk te houden.

De moedige en doortastende Rasmussen blijft een doelwit. Hij moet in leven blijven en zijn dochter opsporen. Hijzelf wil een einde maken aan het spel.

Het boek is knap geschreven, de plot is spannend en heel origineel. Het slot is heel verrassend  en vermakelijk. Een heerlijke thriller.

Lineke Breukel – Het Spel. ISBN 978-94-618-5257-1, 306 pagina’s, € 19,95. Elst: Van Dorp Uitgevers 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.