High Class Date

Komt de vloek van Dirkje uit?

Wat gebeurde er met Veronica?

Opeens is Veronica Pauw verdwenen, een aantrekkelijke, maar ook een beetje saaie jonge vrouw uit Alkmaar. Ze is voor het laatst gezien vlakbij het chique relatiebureau High Class Dating in Heiloo. Haar vriendin Martine vertrouwt het niet en schakelt de politie in. Rechercheur Pieter Gravemaker stelt een onderzoek in en komt erachter dat Veronica toch minder braaf is dan Martine dacht.

Intussen vertelt de  advocaat Cees Achterberg aan geïnteresseerden het verhaal over De vloek van Dirkje, een vrouw uit de zeventiende eeuw, die ten onrechte werd terechtgesteld. Voor de terechtstelling sprak ze een vloek over Alkmaar uit.

Auteur

Drs. Vera Stupenea (1973) werd geboren in Siberië en groeide op in Moldavië. Ze kwam in 1997 naar Nederland, waar ze haar opleiding voltooide aan het Haagse Institute of Social Studies. Ze schreef een groot aantal educatieve boeken in het Engels. Dit boek is haar tweede thriller, waarin wederom een belangrijke rol is weggelegd voor rechercheur Pieter Gravemaker.

 

 

 

Tijdens zijn onderzoek komt Gravemaker in aanraking met Beate van Wassenaer, de eigenaresse van het relatiebureau. Als deze weinig meedeelzaam blijkt neemt hij zijn toevlucht een onorthodoxe, maar zeer effectieve methodes om toch enige informatie uit haar mond te vernemen. En zo komt hij op het spoor van één van de klanten, de vermogende Robert van Dijk. Ook blijkt het bureau niet alleen voor welgestelde vrouwen te bemiddelen en zou ook Achterberg wel eens iets met de zaak te maken kunnen hebben.

Als Pieter Gravemaker zijn prioriteit moet verleggen naar de opheldering van de moorden op twee in een weiland gevonden vrouwen gaat Martine zelf op onderzoek uit en schrijft zich in bij High Class Dating. Daardoor brengt zij zichzelf in gevaar en het verhaal in een stroomversnelling, waarmee het afdendert op een verrassende ontknoping. Komt de vloek van Dirkje toch uit?

Een vlot geschreven en spannend, maar wel wat ongeloofwaardig verhaal. Je kunt je afvragen op het wel een echte thriller is of een humoristische parodie daarop. Is dat erg? Nee, want er is zo veel te genieten, onder andere van vrolijk beschreven seksscènes. Iedereen snapt dat de opsporingsmethoden en het seksuele gedrag van de politieman in het normale leven onmiddellijk tot ontslag zouden leiden, maar het is wel effectief en geweldig om te lezen.

Voor mij smaakt dit boek naar meer.

Vera StupeneaHigh class date. ISBN 978-94-6338-715-6, 230 pagina’s, € 17,99. Soesterberg: Uitgeverij Aspekt 2019. 

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.