Schaduw van de nacht

Geest als perfecte minnaar

Om in alle rust aan haar kookboek te kunnen werken neemt Ava Colette haar toevlucht tot Brodie’s Watch, een oud huis aan de kust van Maine. Maar van schrijven komt niet veel als ze in de ban raakt van kapitein Brodie, wiens geest na 150 jaar nog in het huis lijkt rond te waren.

Pannen, potten en vooral veel wijn. In Maine heeft Ava Colette alles bij de hand om de komende maanden in alle rust eindelijk haar kookboek met traditionele gerechten uit New England af te maken. In het ruige kustdorp Tucker Cove legt ze zelfs nieuwe contacten.

Ze went ook boven verwachting snel aan het gekraak in het oude, deels vervallen pand. Maar ’s nachts, in alle stilte, met uitzicht op zee, heeft Ava het gevoel dat ze bespied wordt. Komt het door haar overmatig drankgebruik of staat ze op een nacht echt oog in oog met Brodie, de woestaantrekkelijke zeekapitein?

Auteur

Toen Tess Gerritsen (1953) kinderen kreeg, stopte ze met haar carrière als internist en begon ze met schrijven. Inmiddels is ze een internationaal gewaardeerd bestsellerauteur. Haar thrillers, waaronder de populaire reeks over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles, worden in meer dan 40 landen vertaald.

Omdat ze absoluut niet in geesten gelooft begint Ava iedere morgen weer vol goede moed aan haar boek. Ze tovert de lekkerste recepten op tafel, die ze door de twee bouwvakkers die in het huis aan het werk zijn laat uitproberen. En langzaam komen de verhalen los: over het dorp, over het huis, over de ruige zeebonk. Is het waar dat iedere vrouw die het huis heeft bewoond er ook is doodgegaan?

’s Nachts, als ze in bed ligt, blijft Jeremiah Brodie verschijnen. Ava is niet meer bang voor hem. ze kijkt zelfs uit naar zijn komst en geeft zich helemaal aan hem over. Ze weet dat Brodie haar diepste geheim kent. Ze kan zich dan ook nauwelijks voorstellen dat deze geest verantwoordelijk is voor de dood van haar voorgangsters. Loopt er dan toch een moordenaar rond in het dorp?

Liefde, schuld en boete, daar draait het om in deze thriller, die de schrijfster overigens zelf een gothic novel noemt. De spanning druipt inderdaad niet van de pagina’s af. En als je niet openstaat voor het bovennatuurlijke blijft er eerlijk gezegd weinig van het verhaal over.

Je zou bijna van de drank afraken en ook de seks is soms eerder lachwekkend dan opwindend.

Een leuk probeersel van Gerritsen. Maar persoonlijk houd ik toch meer met van de thrillers die we van haar gewend zijn..

Tess Gerritsen – Schaduw van de nacht. Vertaald uit het Engels (The Shape of Night) door Y.J.F.G. Klaasse-De Swart . ISBN 978-90-443-5539-0, 287 pagina’s, € 21,99. Amsterdam: The House of Books 2019.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.