Messias

Brandend in de hel

Een werkster ontdekt haar pastoor vastgebonden op een reusachtig kruisbeeld. Hij is de verstikkingsdood gestorven. Wanneer meer kerkelijke slachtoffers worden gevonden opent commissaris Liese Meerhout de jacht op een religieuze seriemoordenaar.

Yvonne Verduyckt is schoonmaakster van de kerk. Vroeg in de vrijdagochtend arriveert ze en ziet dat de deur op een kier staat. Dat heeft ze nog nooit meegemaakt. Ze vreest voor inbrekers. Daarom belt ze pastoor Molenaar die niet opneemt. Omdat ze veel te doen heeft, trekt ze de stoute schoenen aan en duwt ze de kerkdeur open. Ze hoort niets. Tot haar verbazing ziet ze dat het slot van de deur aan de binnenkant is beschadigd. Dat lijkt haar niets voor inbrekers die immers altijd van buiten naar binnen komen. Omdat ze zo gauw niets bijzonders ziet, pakt ze haar schoonmaakspullen en begint aan haar werk.

Als ze na enige tijd nog eens naar de beschadigde deur kijkt ziet Yvonne een bloedvlek. Als ze daarop de deur naar de kerkzaal opent vreest ze dat haar hart het zal begeven. Ze ziet pastoor Molenaar vastgebonden tegen het grote Christuskruis. Een touw om zijn nek is strak aangebonden. Hij is morsdood.

In paniek belt ze haar zoon Jeremy die gelukkig snel arriveert. Hij lijkt weinig onder de indruk. Jeremy pakt zijn telefoon, maakt snel een foto en vraagt vervolgens zijn moeder waarom ze de politie niet heeft gebeld. Het goeie mens is helemaal van slag, waarop Jeremy het mobieltje van zijn moeder pakt en het noodnummer belt. Hij wacht de komst van de politie niet af, want, zo zegt hij tegen zijn moeder,’ hij heeft meer te doen’

Voor commissaris Liese Meerhout is dat het begin van een moordonderzoek dat voorlopig muurvast lijkt te zitten.

Het blijkt een uiterst geheimzinnige zaak te worden als het niet bij deze ene moord blijft. Alleen met serieus speurwerk en af en toe een beetje geluk zal het moordteam onder leiding van de beroemde Antwerpse commissaris erin slagen het mysterie vol wraak en belast verleden te ontrafelen.

Auteur

Toni Coppers (1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij is vooral bekend geworden door zijn serie boeken met commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol.

 

 

 

 

 

In deze thriller wordt de lezer verschillende malen verrast door onverwachte ontwikkelingen waarbij de auteur erin slaagt de spanningsboog goed vast te houden. De actuele plot en een spannende ontknoping zorgen verder voor een onderhoudende politieroman met veel vaart.

Toni CoppersMessias. ISBN 978-90-223-3669-4, 320 pagina’s, € 21,99. Antwerpen: Standaard Uitgeverij / Manteau 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.