Meisje van me

Kinderwens

Echtpaar heeft uit nood een draagmoeder in de arm genomen. Een dag na de geboorte verdwijnen deze draagmoeder en de net geboren baby spoorloos.

Amber en Tom verlangen dolgraag naar een eigen kind. Omdat Amber dat zelf niet kon hadden ze Kirsten bereid gevonden om hun kind te dragen. Onuitsprekelijk blij zijn ze als alles volgens plan verloopt en een gezond meisje, hun eigen Emma, ter wereld komt.

Omdat ze begrijpen dat de situatie voor Kirsten, ondanks de duidelijke afspraken, ondanks de riante vergoeding, best wel lastig is, vinden Amber en Tom het goed dat het kindje nog één nachtje bij Kirsten in het ziekenhuis mag blijven.

Wanneer de trotse ouders de volgende dag verschijnen om Emma op te halen en mee te nemen, ligt er in het bed van Kirsten een onbekende vrouw. Eerste denken ze nog dat er een vergissing of iets dergelijks aan de hand is of dat Kirsten naar een andere afdeling van het ziekenhuis is gebracht.

Spoedig wordt echter duidelijk dat de draagmoeder en de baby verdwenen zijn. Wat kan er gebeurd zijn? Volgens Amber, die heilig gelooft in de goede wil van Kirsten, kan het niet anders zijn dan dat zij met hun Emma is ontvoerd. Amber en Tom doen aangifte bij de politie.

Ze komen er bij de politie niet veel verder mee, want juridisch gezien is de vrouw die het kind heeft gedragen de moeder.

Tom en Amber leiden samen met huisvriend Joël en zakenpartner Alec de Mindset Academy, een vormingsinstituut dat voor gepeperde prijzen cursussen persoonlijkheidsvorming aanbiedt. Ze genieten ruime bekendheid en op de sociale media gonst het van de berichten over het verdwijnen van de baby waarop Tom en Amber zolang met smart hadden gewacht.

De teleurgestelde aspirant ouders proberen iedereen te mobiliseren voor de gouden tip om Emma terug te vinden…

Auteur

Ilse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers, Ze publiceerde eerder Later als ik dood ben en De onderkant van de sneeuw.

 

 

 

 

 

In dit boek wordt de lezer voor een raadselachtige situatie gesteld die in verschillende fases wordt opgelost. Dat is beslist aantrekkelijk want op deze manier wordt de spanning er goed ingehouden.

Hoewel de werkelijkheid vaak nog gekker is dan fictie, kan men zich wel afvragen of een auteur zich schier onbeperkte onwaarschijnlijkheid kan veroorloven. Deze thriller gaat daar namelijk tamelijk ver in. Daarnaast moeten lezers zich er niet aan stoten dat de personages van deze roman wel erg te verdelen zijn in bad guys en good girls.

Ilse RuijtersMeisje van me. ISBN 978-90-263-2474-5, 320 pagina’s, € 20,99. Amsterdam: Ambo | Anthos 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.