Boekwinkel De overkant. Aanpakken

Het inrichten van een waddenboekhandel

Anouk wil helemaal overnieuw beginnen en begint een boekhandel op één van de waddeneilanden. Daar wordt ze verrast met veel onverwachte steun.

Dit boek kent twee hoofdpersonen, Anouk en Stefan. Om en om zijn ze het middelpunt van een hoofdstuk, dat dan ook de naam van de één of de ander draagt.

Anouk, afkomstig uit Utrecht, heeft haar relatie verbroken en haar baan opgezegd. Op een waddeneiland hoopt ze zichzelf terug te vinden. Impulsief koopt ze een winkelpand en besluit ze daar een boekhandel te vestigen.

Stefan is op het eiland geboren en daar na een aantal jaren weer teruggekeerd. Hij is de alleenstaande vader van Evy en de zoon van de burgemeester. Zijn zevenjarige dochtertje betekent alles voor hem, maar hij zit niet lekker in zijn vel.

Auteur

Van Julia Sprang konden wij helaas niets achterhalen.

Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en op een gegeven moment lezen we waarom Anouk heeft gebroken met haar verleden. Haar voormalige vriend lijkt het er niet bij te laten zitten. Ook komen we steeds meer te weten over het verleden van Stefan, de liefde van zijn leven die hij moest verliezen en zijn surfvriend John.

Als Stefan via via ook wordt overgehaald tot het meehelpen bij het ‘klaarmaken’ van de boekhandel kan de ‘oplettende lezer’ aanvoelen waar het heengaat. Maar daarvoor moet hij of zij wachten op het (toekomstige?) vervolgdeel, want dit boekje eindigt met de opening van de boekhandel. Zo maar, er wordt niet eens gestopt met een cliffhanger. Ik vind dit eigenlijk niet kunnen. Het verhaal had afgemaakt moeten worden. Dat ze eventueel in deel twee ruzie krijgen is wat anders…

Verder is het wel heel merkwaardig dat Stefan als fractievoorzitter van de VVD zoon is van de burgemeester van het eiland. Een dunne verhaallijn, waarbij de auteur niet laat blijken veel inzicht te hebben van de gemeentepolitiek.

Een gemiste kans.

Julia Sprang – Boekwinkel De Overkant. Aanpakken. ISBN 978-90-472-0473-2, 172 pagina’s, € 4,99. Amsterdam: Loft Books 2019.

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat het ePub-formaat aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good. Bookmark de permalink.