Vissen praten niet

Re-integratie

Na ziekteverlof staat juf Flo weer voor haar kleuterklas. Ze hoopt haar verdriet voldoende verwerkt te hebben.

Florence DuMoulin (Flo) heeft een erg nare tijd achter de rug. Haar man Manu kwam bij een auto-ongeluk om het leven. Kort daarop merkte ze dat ze van hem in verwachting was. Het was helaas een kort moment van blijdschap, want wat ze vreesde gebeurde. Ze kreeg haar derde miskraam.

Na twee maanden rust en herstel stonden de dokters haar toe weer aan het werk te gaan. Flo zelf verlangde ook naar haar kleuterklas. Gelukkig hadden de kinderen een uitstekende invalster gehad. Flo gaat weer aan de slag.

Het duurt niet lang of één van haar kleutertjes trekt haar bezorgde aandacht Het is Arthur De Vladder. Flo verwent het jochie met een stukje chocolade. Hij vertelt haar: ‘Het is zo lekker! Thuis is er nooit chocolade. Papa wil het niet. In chocola kunnen pinda’s zitten en van pinda moet papa naar het ziekenhuis, anders gaat hij dood!’

Juf Flo ziet toevallig een reeks blauw-gele plekken die Arthurs rug ontsieren. Ze vertrouwt het niet en besluit het gezin wat beter te observeren. Man en vader David De Vladder blijkt een agressieve man die zijn gezin lijkt te terroriseren.

Flo begint een dossier over Arthur aan te leggen. Ze heeft daarbij steun van haar hartsvriendin Stephanie. Verder krijgt Flo een nieuwe ‘verkering’. Hij heet Thom. Ook hem betrekt ze bij het ‘geval’ Arthur.

Vader De Vladder ontgaat het niet dat de juf van Arthur zich hinderlijk met zijn gezin begint te bemoeien. Niet alleen komt het tot aanvaringen tussen beiden, maar ook Stephanie en Thom worden onaangenaam met David De Vladder geconfronteerd. Op zeker moment staat de politie bij Flo voor de deur. Ze wordt vriendelijk verzocht mee te gaan naar het bureau. David De Vladder is vermoord.

Auteur

Tine Bergen (1981) is journalist. Ze houdt van verhalen met een stevige psychologische achtergrond. In dit boek staat de getraumatiseerde Florence DuMoulin centraal bij een moordonderzoek. Haar ondervraging door de politie is de spil van deze thriller, waarin de plot de lezer voortdurend op het verkeerde been zet en de spanning oploopt tot een onverwachte ontknoping op de laatste pagina’s.

 

 

Het boek werd dit jaar terecht genomineerd voor de Hercule Poirot-prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

Tine Bergen – Vissen praten niet. ISBN 978-94-600-1778-0, 224 pagina’s, € 17,95. Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.