Botox

Bizarre moord op het eiland Wight

Zelfs in haar vakantie wordt hoofdinspecteur Caitlin Dern geconfronteerd met een welhaast onoplosbare moord.

Na de aanslag op haar leven en haar aantreden als hoofdinspecteur is Caitlin Dern nodig toe aan een weekje rust. Vanaf haar standplaats Brighton is het niet ver naar het eiland Wight en ze boekt een hotel in Yarmouth.

Al op haar eerste wandeling wordt ze opgeschrikt door gegil en geroep. Ze vindt het lichaam van George Farborough, een fervent vogelaar. Dern biedt de onderbezette plaatselijke politie haar hulp aan om de moord te onderzoeken.

Auteur

Daan Fousert (1947) combineert het schrijverschap met zijn beroep als coach en bedrijfsadviseur. Tevens is hij beeldhouwer. Na zijn debuut in 2009 met de psychologische roman Onvermijdelijk waagde hij zich aan thrillers. In Caitlin Dern vond hij een personage dat hem fascineert en een rol speelt in diverse van zijn boeken.

George was niet alleen zeer geïnteresseerd in vogels, hij was ook lid van de vrijmetselarij. Zowel binnen de vogelkenners als binnen de vrijmetselarij is het niet allemaal pais en vree. Hoewel dit een broederschap is van mensen die streven naar geestelijke en morele verheffing, Het is aan Caitlin en haar team om uit te zoeken vanuit welk gezelschap de moord beraamd en gepleegd is.

De auteur heeft een beeldende stijl van schrijven. Je loopt als het ware met de personen in het boek mee over het eiland. Hoewel de loges van de vrijmetselarij nogal heimelijk doen over waar ze zich nu precies mee bezighouden krijg je toch een bepaald idee daarover. Ook het fanatisme van de vogelaars is trefzeker verwoord.

Als thriller is het goed geschreven: diverse personen, ieder met zijn eigen motief, zouden de moordenaar kunnen zijn. Maar wie is daadwerkelijk de schuldige?

Afgezien van een aantal grammaticale en tikfoutjes is het een spannend en interessant werk.

Daan Fousert – Botox. ISBN 978-94-6365–143-, 298 pagina’s, € 20,50. Leeuwarden: Uitgeverij Elikser 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.