Hartenbreker

Bijkomende schade

Wie wakker wordt naast zijn dode vriendin heeft heel wat uit te leggen.        

Alexander van zeventien jaar krijgt zijn ogen nauwelijks open. Heeft hij te veel gedronken? Even later beseft hij in een vreemd bed te liggen. Een groot bed. Hij ligt onder een donzen dekbed dat duur aanvoelt. Hij voelt zich ijskoud hoewel het raam dicht is. Als hij zich een slag draait ziet hij een meisje naast zich liggen. Is hij soms met iemand naar bed geweest Nog eens kijkt hij en ziet haar lange, zwarte haar dat over haar slapende gezicht valt. Die donkere huid en die volle lippen passen in zijn hartstochtelijke dromen. ‘Fuck! Ben ik eindelijk met Emilie in bed beland! Heeft hij Emilie eindelijk zover gekregen? Wat is er vannacht precies gebeurd?

Die vraag zal de komende tijd door talloze betrokkenen worden gesteld. Niet alleen door de negentien personen die op het feest aanwezig waren, maar ook door politie, journalisten en enkele andere lieden met duistere bedoelingen.

Emilie is namelijk dood. Wanneer Alexander dit in de gaten krijgt snakt hij naar adem, knalt zijn hart uit zijn borstkas en kan hij maar te nauwer nood een barre schreeuw onderdrukken.

Het enige wat hem in gedachten komt is zijn vader bellen.

De journalist Viljar Ravn Gudmundsson hoort zijn mobiel overgaan en neemt op. Hij hoort het hulpgeroep van zijn zoon en vraagt wat er nu weer aan de hand is. Inmiddels is de politie ook gearriveerd. Het team staat onder leiding van inspecteur Lotte Skeisvoll. Viljar en Lotte zijn geliefden. Beide zijn Alexander genegen. De situatie is echter buitengewoon hachelijk, want Alexander wordt vanaf nu verdacht van doodslag of misschien zelfs moord.

Auteur

Geir Tangen (1970) publiceerde in 2016 zijn thrillerdebuut Het meesterwerk, het eerste deel van een trilogie met Viljar Ravn Hudmundson in de hoofdrol. Dit boek, dat uitstekend ‘los’kan worden gelezen, is het tweede deel.

In deze actiethriller werkt zoon Alexander zich door zijn gedrag steeds meer in de nesten. Totdat…

 

 

 

Geir Tangen – Hartenbreker. Vertaald uit het Noors (Hjerteknuser) door Eline Jongsma. ISBN 978-90-443-5122-4, 432 pagina’s, € 21,99. Amsterdam: The House of Books 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.