Steigereiland

Rechercheur wordt verscheurd door twijfel

Verleden komt akelig dichtbij.

Als rechercheur Lin Kramer en alle collega’s van eenheid 3b, Regio-Rijnmond, bij elkaar worden geroepen door korpschef Yvonne, weet ze, net als iedereen, dat er een belangrijke zaak op ze wacht. En inderdaad. Er is een grote drugsvangst gedaan op een wel heel ongebruikelijke plaats. Het ziet ernaar uit dat er meer moet zijn.

Lin heeft haar gedachten niet echt bij de briefing. Zij woont op een boot aan het Steigereiland, houdt als een soort buurt-wijkagent een oogje op de gang van zaken daar, sust ruzietjes, beschermt een oude vrouw en zwemt dagelijks met het 15-jarige meisje Sabine.

Om dat meisje draaien haar gedachten. Want ze had een afspraak om te zwemmen en haar zwemmaatje is, geheel tegen haar gewoonte, niet komen opdagen. Lin is dodelijk ongerust,want niet alleen is zij heel erg op Sabine gesteld, zij loopt ook al jaren rond met een afschuwelijke kwestie die haar eigen leven nog steeds op traumatische wijze beïnvloedt.

Moet zij dan als rechercheur een drugsvangst voor laten gaan?

Auteur

Lidewij Martens (1963) is de auteur van Een plek om te schuilen. Ze schreef dit verhaal als tweede deel van Steigereiland als audio-detective voor luisterboekenuitgeverij Storytel. Hoofdpersoon rechercheur Lin Kramer en de auteur vertonen veel overeenkomsten. Beiden wonen op het water en uit interviews blijkt dat ook de inkleuring van de details van het verhaal rechtstreeks zijn gegrepen uit Martens’ eigen leven.

De auteur werkte al veel als scenarioschrijver, onder andere voor Baantjer, Spangen, Intensive Care, Mees Kees de serie en Flikken Maastricht.

Lin krijgt op haar werk een nieuwe partner, een ‘nerdige’ en tegelijk charmante jongen, Tom. Hij wordt in het onderzoek haar steun en toeverlaat en dat heeft ze hard nodig.

Uiteraard wordt alle raadsels opgelost, ten goede of ten kwade, dat is het geheim van de schrijver.

Martens heeft een heerlijke stijl van schrijven. Niets opgelegds, niets gekunstelds, puur natuur. Het boek is te koop voor een echte lage vakantieprijs. Snel verslinden in de vrije uren.

Lidewij Martens – Steigereiland. ISBN 978-94-027-0352-8. 302 pagina’s, € 7,50. Amsterdam: HarperCollins 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.