Cari Mora

Gestoord en geldbelust

Drugsbaron Pablo Escobar stalde als spaarpotje miljoenen in Miami. Na zijn dood is er voor al dat geld veel interesse. Eén van de jagers op de buit heeft daarbij weerzinwekkende bijverdiensten.

Cari Mora is huisbewaarster in Miami. Het huis dat ze beheert is nogal bijzonder, want het was ooit van Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugshandelaar die in 1993 werd neergeschoten en zich daarna volgens zeggen zelf door het hoofd schoot. Er is voor het huis veel belangstelling omdat Escobar er vele miljoenen zou hebben ondergebracht.

Eén van de belangstellenden is Hans-Peter Schneider. Het blijkt al gauw dat Schneider tevens een psychopathische vrouwenhandelaar is. Wanneer een vrouw niet voldoet schroomt hij niet het lichaam in een loogbad te laten ontbinden zodat hij het uiteindelijk door het toilet kan wegspoelen. Het gaat hem dan om het genoegen toe te kijken hoe het weerzinwekkende proces verloopt.

Intussen richt zijn interesse zich ook op de Colombiaanse miljoenen. Het blijkt dat onder het huis tussen de betonnen palen die het moeten stutten tegen het zeewater, zich de kluis bevindt met daarin ongetwijfeld een uiterst begerenswaardige spaarpot met drugsgelden. Escobar stierf immers van de centen. In zijn beste dagen verdiende de drugsbaron 61 miljoen dollar per dag.

Schneider tobt echter een groot probleem, want hij heeft geen idee hoe hij de kluis moet weg- en leeghalen. Behalve de kluis trekt ook Cari Mora de aandacht van Schneider. Hij heeft boze plannen met haar. Cari is echter een jonge vrouw die je om een boodschap kunt sturen.

Auteur

Thomas Harris (1940) is een Amerikaans schrijver. Hij is vooral beroemd door zijn boeken over dr. Hannibal Lecter waarbij de verfilming van The silence of the Lambs hem populair maakte bij het grote publiek.

 

 

 

In deze thriller maken we kennis met nieuwe personages. Het wekt daarbij geen verwondering dat één van de hoofdpersonen wederom een levensgevaarlijk psychopaat is. Mocht men nog twijfelen, dan zal de manier waarop Schneider zijn ouders de dood in jaagt iedere lezer overtuigen.

Het samenbrengen van uiterste slimheid en huiveringwekkende waanzin doet deze roman tintelen van spanning. Daarnaast verrast een flinke vaart aan acties, geweldexplosies en intriges alsmede een ronduit spetterend afronding van de plot.

Een heerlijke thriller.

Thomas Harris – Cari Mora. Vertaald uit het Engels (Cari Mora) door Pon Ruiter. ISBN 978-90-214-1792-9, 312 pagina’s € 20,00. Amsterdam: Uitgeverij Volt 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.