Laatste weduwe

Sara Linton en Will Trent redden mensheid

Besluiten ze eindelijk voor elkaar te gaan, wordt hun liefde overschaduwd door een aanslag en twee bizarre ontvoeringen. Sara Linton en Will Trent moeten weer de juiste keuzes maken.

Michelle Spivey verliest haar dochter Ashley het liefst geen moment uit het oog. Ze wordt al panisch van het idee dat de tiener in handen zou kunnen komen vallen van een pedofiel of een vrouwenmoordenaar.

Tijdens het winkelen met haar oogappeltje wordt ze echter zelf gekidnapt. Een grote zoekactie van de politie haalt niets uit. Na weken ontbreekt nog ieder spoor van de succesvolle wetenschapper. Maar dat verandert als er een aanslag wordt gepleegd op de campus van Emory University, waarbij, zoals later blijkt, tientallen doden en gewonden vallen.

Precies op dat moment is kinderarts en patholoog-anatoom Sara Linton met haar nieuwe vriend special agent Will Trent op familiebezoek. Gedreven als ze zijn gaan de verliefden onmiddellijk af op de explosies, maar de plek des onheils halen zij niet. Als ze onderweg in de chaos die is uitgebroken hulp willen bieden aan slachtoffers van een ernstige aanrijding raakt Will gewond en kan hij niet voorkomen dat Sara wordt ontvoerd.

Auteur

Karin Slaughter (1971) verwierf met haar ijzingwekkende thrillers internationaal de titel Queen of Crime. De Amerikaanse schrijfster is vooral bekend geworden met haar Grant County- en Will Trent-reeksen. Haar boeken zijn inmiddels in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

 

 

 

 

Will is ten einde raad. Hij zou alles doen om Sara terug te krijgen. Als hij daarvoor nog meer mensen moest neerschieten, nog meer mensen moest doden, dan deed hij het. Hij vocht niet alleen voor zichzelf. Sara’s hele familie verwachtte dat hij haar thuis zou brengen. Ze rekenden op hem. Ze vroegen God om hem te helpen. Ze baden dat Sara heelhuids terugkwam. Will had nog nooit gebeden.

Keuze heeft hij eigenlijk niet. Hij gaat undercover om niet alleen Sara, maar ook de mensheid te redden. En dat brengt hem uiteindelijk naar een afgelegen plek in de bergen. Hij stapt in een wereld die zijn weerga niet kent. Bij een radicale groepering treft hij zijn liefje. Met haar gezicht tegen zijn hand snikte ze zachtjes. Zijn vingers omklemden haar. In haar binnenste brak al het verlangen van de laatste twee dagen op. Ik hou van je. Ik verlang naar je. Ik heb je zo gemist. Niet weggaan alsjeblieft. ‘Ik ben bij je.’ Will kuchte. Hij haalde zijn neus op. ‘Ik ben bij je.’

De fans van het eerste uur weten dat Karin Slaughter echt niet veranderd is in een zoetsappige schrijfster. Maar iedereen gunt Sara haar droomvent! En ook de emoties van de aantrekkelijke, maar stuntelige Will zijn een welkome afwisseling in deze thriller, waarin het bloed weer van de van de pagina’s afspat. Want ze komen uiteraard ook achter het vreselijke lot van Michelle.

Prima boek weer voor lezers met een sterke maag die op zoek naar spanning zijn. Oké, oké, eentje dan: Ze rukte het mes uit zijn been en begon op hem in te steken. Tjak-tjak-tjak. Telkens weer klonk het geluid van het lemmet dat in huid drong Geen gebaar was overbodig. De aanval was een masterclass menselijke anatomie. De halsslagader. De luchtpijp. De okselslagaderen. Het hart. De longen. Met een oerkreet stootte Michelle het mes tenslotte in de lever van de man.

Karin SlaughterLaatste weduwe. Vertaald uit het Engels (The Last Widow) door Ineke Lenting. ISBN 978-94-027-0344-3, 494 pagina’s, € 20,99. Amsterdam: HarperCollins 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.