Een hoogst verleidelijk man

Belast verleden

Moord en overspel zijn geen beschuldigingen die een politieke carrière vooruit helpen.

Filip Dombergen is steenrijk en heeft bestuurlijke aspiraties. Hij wil burgemeester van Antwerpen worden. Overal waar Dombergen verschijnt pakt hij de mensen in en weet hij ze voor zich te winnen. Hij is een verleidelijk man. Soms een hoogst verleidelijk type als hij zijn echtgenote even vergeet en de veel jongere Kathy Ongena aftroggelt van een journalist.

Thomas Breens is TV-producent. Hij mocht Kathy ooit ook als zijn vriendin beschouwen, maar heeft ondertussen een gelukkige relatie van Kristien Francken. Het stel raakt behoorlijk van de kook als Kathy opeens verdwenen blijkt. Ze gaan naar haar op zoek.

Vanuit Antwerpen volgen de twee het spoor dat naar Nice voert. Dombergen blijft achter in Antwerpen. Hij heeft het veel te druk met zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap aldaar.

Nice blijkt een enerverende stad waar Thomas en Kristien tijdens hun zoektocht naar Kathy de nodige avonturen beleven. Ze begeven zich onder meer in duistere kunstenaarskringen. Het spoor loopt vervolgens terug naar Antwerpen.

Auteur

Paul Jacobs (1949) is een Vlaamse radio- en TV-producent als ook schrijver van misdaadromans.

 

 

 

In dit boek neemt de schrijver alle tijd om op gang te komen. Wanneer alle stukken op het schaakbord staan en Thomas en Kristien afreizen naar de Côte d’Azur beginnen de avonturen zich te ontwikkelen. Eenmaal terug in Antwerpen geraken de gebeurtenissen in een stroomversnelling en worden de verschillende mysteries opgelost.

De roman is te beschouwen als een thriller-light met rustig gedoseerde suspense. De lezer mag zich echter wel verheugen in een erg prettige schrijfstijl en een aantal beslist originele en weinig orthodoxe vondsten.

Een plezierige avonturenroman die, om misverstanden te voorkomen, beslist geen kinderlectuur is.

Paul Jacobs – Een hoogst verleidelijk man. ISBN 978-90-8924-726-1, 331 pagina’s, € 21,99. Antwerpen: Houtekiet 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.