Het vergeten meisje

Explosief kindertrauma

Jonge wijkagente wordt geconfronteerd met een bloedbad. Een open zenuw wordt geraakt.

Camila Bonardo is een drieëntwintigjarige Limburgse wijkagente uit Sint-Truiden. Ze heeft Italiaanse roots. Camila heeft commissaris Liese Meerhout een half jaar geleden leren kennen op een congres in Gent. Tijdens verschillende ontmoetingen en gezellige afterparty’s vonden ze in elkaar verwante zielen. Beide vrouwen sloten vriendschap. Dat zou Camila heel erg van pas komen, zo mag blijken.

Camila reed op zekere ochtend in haar dienstauto naar een gehucht buiten de stad. Langs een moeilijk berijdbaar karrenspoor slingerde de wagen tussen dichtbegroeide bermen. Ze was uitgestuurd op een domiciliecontrole. Eindelijk kwam ze aan bij het juiste adres. Ze stapte uit en belde aan. Er kwam echter niemand opendoen. Camila liep om het huis en zag dat de achterdeur opeen kier stond. Ze klopte aan en stak haar hoofd naar binnen. Ze riep luid: ‘Goeiemiddag, de wijkagente, mag ik binnenkomen?’

Even later strompelde Camila Bonardo naar buiten. Daar zakte ze ineen en nam de houding van een foetus aan. Haar telefoon ging, maar ze kon niet reageren. Toen ze gevonden werd, kon ze alleen maar fluisteren: Bel Liese Meerhout’.

Intussen is de commissaris druk bezig met een tragisch sterfgeval. Een eenenzeventigjarige man was pas veertien dagen na zijn overlijden gevonden. Buren hadden geklaagd over een penetrante geur in het trappenhuis. Uiteindelijk verscheen de politie. Uit onderzoek bleek niet direct dat het een natuurlijk overlijden betrof. Meerhout startte met haar team een onderzoek.

Plotseling kwam daar dat telefoontje uit Sint-Truiden. Het bericht was voor Liese alarmerend genoeg om bij eerste gelegenheid af te reizen naar haar vriendin Camila. Zodra ze haar zag wist de Antwerpse commissaris dat het met de wijkagente niet goed ging. De corpsleiding had weliswaar gezorgd voor een COP-team, de collegiale opvang van de politie, maar die leek niet toereikend.

Camila Bonardo was in die eenzame bungalow in het bos geconfronteerd met een afschuwelijk bloedbad. Ze krijgt de huiveringwekkende beelden niet uit haar hoofd en heeft dringend professionele psychische hulp nodig. Ze komt terecht bij een therapeut die haar onder hypnose brengt om er achter te komen waarom juist deze beelden haar zo negatief triggeren. Liese Meerhout mag bij de eerste hypnose-sessie aanwezig zijn. Ze gaat daarna  zelf op onderzoek uit en doet een schokkende ontdekking.

Auteur

Toni Coppers (1961) is een gerenommeerd schrijver van misdaadromans met als hoofdpersoon commissaris Liese Meerhout. Als je voor het eerst een thriller van deze auteur leest lijkt het politieteam van Liese eerder een familiebedrijf met dementerende moeders en jankende baby’s  incluis, maar dat went.

 

In deze nieuwste thriller zet de auteur verschillende verhaallijnen uit waardoor de lezer wordt meegenomen naar een afschuwelijke gebeurtenis in het verleden waarin de toen vijfjarige Camilo Bonardo door een wonderlijke omstandigheid aan een verschrikkelijk bloedbad ontsnapt. Als ze zich onder hypnose enkele details van toen gaat herinneren brengt dit sommige gangsters op het idee om af te maken, waar ze achttien jaar geleden niet aan toe waren gekomen.

In een opwindende apotheose zorgt de auteur ervoor dat de lezer niet met losse eindjes blijft zitten.

Toni CoppersHet vergeten meisje. ISBN 978-90-223-3620-5, 341 pagina’s, € 21,99. Antwerpen: Uitgeverij Angèle / Manteau 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.