Hellhole Corsica

Vlijmscherpe politieke satire in thrillervorm

Extreem narcisme leidt tot Griekse tragedie.

Een Franse president die doet denken aan Trump, maar dan in de overtreffende, dus Franse trap. Een aantal diehard separatisten die geen geweld schuwen om hun ‘zaak’ weer eens in de media te krijgen. Drie studenten die in een toeristenoord niet alleen de plaatselijke meisjes het hoofd op hol brengen, maar tevens bijklussen in de breedste zin van het woord. Dit alles en nog wat is ontsproten aan het fantasierijke brein van een succesvolle misdaadauteur.

 

Auteur

Koen Strobbe verruilde zijn Vlaamse geboortegrond voor Frankrijk, waar hij wijnboer werd. Nadat hij enkele terecht gewaardeerde thrillers produceerde werd hij fulltime schrijver en dat was een terechte keus, want er zijn meer goede wijnen dan goede auteurs.

 

 

 

De schrijver presenteert om en om bovenstaande ingrediënten tot ze langzamerhand bij elkaar komen tot voor de lezer smakelijk verhaal, gepresenteerd met onderkoelde humor.

Een mooi cadeautje en dat is het dan ook. Helaas niet te lang en alleen in Vlaanderen.

Koen Strobbe – Hellhole Corsica. ISBN 978-65555-071-1, 141 pagina’s, gratis*. Gent: Borgerhoff & Lamberigts 2019.

*Gratis bij aankoop van € 25,00 aan thrillers bij de Standaard Boekhandel, helaas alleen in Vlaanderen. Haast u met een tripje naar Vlaanderen, want de actie loopt t/m 19 juni.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.