Lava

Alles draait om het orgasme en nog meer orgasmes

Als het vuur in Fleur ontvlamt ligt haar string in een tel in de hoek.

Fleur runt met haar partner Daniël een kunstgalerie. Naast ‘gewone’ kunst vertonen en verkopen ze sinds een jaar ook EroticArt, en dat legt ze geen windeieren. Op de erotische kunst komen geen doorsnee klanten af, maar ware liefhebbers van erotiek, aan de wand en aan den lijve. Fleur en Daniël beschouwen seks als het heerlijkste onderdeel van het leven.

Aanvankelijk heeft zij ruim voldoende aan haar Daniël, maar híj droomt ervan het terrein van de lust te verbreden. Een man erbij, een vrouw erbij, wat vindt zijn lieve mooie Fleur van dat idee? Ze moet er even aan wennen, maar uiteindelijk wil ze Daan toch eens het plezier doen waarnaar hij verlangt. Ze bestelt een beeldschone roodharige fysiotherapeute thuis om Daniël te behandelen. Mocht die behandeling op meer uitdraaien, dan heeft hij ook dat plezier eens gehad. Als Joy verschijnt en de aangenaam verraste Daan onder handen neemt, kijkt Fleur aanvankelijk toe. Maar de massage draait uit op verrukkelijke trioseks, voor herhaling meer dan vatbaar. Fleur schrapt de woorden ‘trouw en ontrouw’ uit haar woordenboek en is vanaf dat moment ‘poly-amorisch’. Dat wordt dolle pret.

Het is het begin van een reeks avonturen met mannen en vrouwen. De een is nog mooier dan de ander, soepel als een luipaard, ruig als een beer, onnoembaar mooi, onvoorstelbaar sterk. De auteur beschrijft uit en te na hoe iedereen aan zijn of haar orgasmes komt, en het moet gezegd: haar pen is heet. Maar het is net als met het verslag van een voetbalwedstrijd: alles draait erom de bal zo vaak en zo mooi mogelijk in het doel te krijgen, meer valt er niet te vertellen. In dit geval draait alles om het orgasme en om nog meer orgasmes en hoe de diverse spelers dat doel bereiken. En dan heb je het toch wel gehad. Voetballers dribbelen, lopen hard, schwalben, koppen, vertragen en schieten, de seks-spelers uit Lava: grommen, janken, schreeuwen, kreunen, hijgen, zuchten, zuigen, jagen en schokken en komen uiteindelijk veelvuldig klaar. Dat kun je een paar keer herhalen, maar op een gegeven moment weet je het wel als lezer.

Auteur

Fenne van Heemstede (1979) is geboren in Vlaanderen en groeide op in Nederland. Ze studeerde Rechtsgeleerdheid. Over de keuze van haar onderwerp citeer ik haar: Meditatieve momenten brengen haar naar een verborgen wereld vol erotiek die ons via haar pen en potlood bereikt.

 

 

 

Een goede erotische tekst moet de fantasie van de lezer dusdanig stimuleren dat hij/zij voor zichzelf smaak, kleur, geluid en geur invult naar eigen verlangen. De verhalen van Van Heemstede schieten daarin tekort. Alles wordt beschreven, niets wordt overgelaten aan de verbeelding van de lezer. Dat maakt de teksten nogal plat.

En daarmee is Lava een boek voor ‘sleutelgatgluurders’, lezers die zich kunnen en willen opgeilen aan ‘leesseks’ en die dat dan lekker vinden.

De hemel op aarde is anders.

Fenne van HeemstedeLava. Als het vuur in een vrouw ontvlamt. ISBN 978-94-9255-146-7, 283 pagina’s, €19,95. Breda: Ambilicious 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Erotiek. Bookmark de permalink.