Arizona blues

Miljoenenjacht

Huurmoordenaars hebben het ook moeilijk.

Gerald Treadway werd ooit ontvoerd door aliens in UFO’s. Tenminste, dat beschreef hij in zijn boek dat een bestseller bleek. Hij verdiende nog meer met de verfilming van zijn spectaculaire buitenaardse avontuur.

Peggy Sue kon Geralds bloed wel drinken. Ze kende hem uit haar schooltijd toen hij één van haar vriendinnen zo pestte dat het arme kind zich verhing. De walging was niet wederzijds, want Gerald Treadway was destijds zwaar verliefd op Peggy, maar het sprak vanzelf dat hij bij haar geen enkele kans maakte.

Het is jaren later. Peggy Sue en Teddy zijn een stel. Teddy is een jongen van de vlakte die bij zijn vriendin in haar trailer is ingetrokken en daar gratis kost en inwoning geniet. Het is geen vetpot en daarom zorgt Teddy voor onregelmatige bijverdiensten.

Wanneer Peggy op zekere dag tijdens een bezoek aan een tuincentrum toevallig de miljonair Gerald Treadway tegen het lijf loopt merkt ze dat deze nog steeds zwaar verliefd op haar is. Hoewel Peggy hem nog steeds beschouwt als een sadistische kwal, ziet Gerald haar onverlet als de liefde van zijn leven.

Teddy en Peggy besluiten daarop van deze gevoelens misbruik te maken en beramen een plan om Gerald van zijn miljoenen te beroven. Daar hebben ze echter wel een huurmoordenaar voor nodig,. Deze blijkt zo zijn eigen problemen te hebben.

Auteur

Elvin Post (1973) is journalist en auteur. Hij schreef eerder de thrillers Groene vrijdag, Vals beeld en Geboren verliezer. Hij won de prijzen de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Dit boek bracht het tot de longlist voor de Gouden Strop 2019.

 

 

 

 

Zijn nieuwste boek is een buitengewone thriller omdat deze roman twee genres combineert die elkaar gewoonlijk niet gemakkelijk verdragen. Enerzijds is het een meeslepende thriller met een spannende intrige en pittige acties, anderzijds worden we getrakteerd op een klassieke komedie waarin vrolijkheid en verliefde koppels een behoorlijk uitgelaten sfeer creëren.

De schitterende plot zorgt ervoor dat thriller en komedie elkaar uitstekend in evenwicht houden en de lezer geen moment te kort wordt gedaan.

Elvin Post – Arizona blues. ISBN 978-90-414-1968-2, 354 pagina’s, € 20,00, Amsterdam: Ambo | Anthos Uitgevers 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.