Voor de meisjes

Afrekeningen

Heeft huurmoordenaar zich vergist? Rechercheurs weten niet waar ze het zoeken moeten.

Kim van Rijn had haast. Ze wilde juist haar luxe appartement verlaten toen er werd aangebeld. Haar vriend Karel van der Zee, die heel gemakkelijk was, had haar altijd gezegd niet open te doen als ze niemand verwachtte. Maar ja, ze was nu toch op weg naar de voordeur. Er stond iemand met een pakje. Ze tekende ervoor en zag toen dat het pakketje lekte. Ondanks haar haast, nam ze het mee naar de keuken en sneed het papier open. Ze zag de inhoud en moest kokhalzen.

Kim las een begeleidend briefje waarvan de inhoud er niet om loog. Wat hield Karel voor haar achter?

Na onderzoek en verhoor werden zowel Karel als Kim in een getuigenbeschermingsprogramma geplaatst. Karel bleek kroongetuige bij het ontmantelen van een criminele bende waarvan de leider inmiddels was vastgezet. Uit de dreigingsanalyse van het Team Getuigenbescherming was gebleken dat, als Karel ging getuigen in het proces, de dreiging als extreem hoog werd geclassificeerd. Beiden zouden worden ondergebracht in een safe house op onbekende locatie met een nieuwe identiteit en in de toekomst tweemaal een nieuw uiterlijk.

Wanneer ze echter de deur van hun oude woning definitief achter zich willen dichttrekken, rijdt een motor de straat in. Er volgt een schotenwisseling met fatale afloop.

Manfred Vermeer is vermogend. Zijn oudste zoon Leonard, een stiefzoon, is een advocaat  met grote reputatie. Hij is kinderloos. Leonard is getrouwd met Joyce. Ondanks dat Leonard daar fel op tegen is raakt Joyce toch zwanger. Ze hoopt dat haar man zal bijdraaien. Verder heeft Manfred twee kinderen uit zijn tweede huwelijk. Anna leeft single, terwijl Jean twee dochtertjes heeft. Hij is onlangs gescheiden.

De familie is ernstig geschokt als Leonard slachtoffer is bij een aanslag. De sprekende gelijkenis tussen Leonard Vermeer en de kroongetuige Karel van der Zee doet de politie rekening houden met een vergismoord. Immers, er lijkt in de omgeving van Leonard niemand te zijn die een motief  of de middelen heeft voor een dergelijke aanslag. Toch houdt de politie nog alle mogelijkheden open.

Auteur

Heleen van der Kemp (1974) werkt als communicatieadviseur. Dit is haar vijfde boek.

 

 

 

 

 

 

De thriller is mooi opgebouwd. De schrijfster is in staat de lezer voortdurend nieuwsgierig te houden naar alle mogelijkheden die kunnen leiden naar oplossing van het mysterie rond de eventuele vergismoord.

Zoals men kan verwachten is er rond de personages veel meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt. De rechercheurs hebben heel wat te ontdekken.

Een plezierig en spannend geschreven misdaadroman.

Heleen van der Kemp – Voor de meisjes. ISBN 978-94-031-3340-9, 302 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Uitgeverij Cargo 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.