Verdorven

Fatale getuige

Moordenaar haalt alles uit de kast om ontmaskering te voorkomen

 …Daarna nam het beest in hem de teugels in handen. Met een demonische blik in zijn ogen mepte hij het glas uit haar hand en zijn sterke handen vlogen naar haar keel. Hoe harder ze spartelde , hoe harder hij kneep. Zelfs toen ze als een slappe vod onder hem lag, bleef hij doorknijpen. Totdat hij haar met een rauw gegrol van zich af stootte.

‘Stomme teef’, hikte hij met overslaande stem toen hem niks anders meer restte dan de werkelijkheid onder ogen te zien.

Ze was dood…

De moordenaar was niet de eerste de beste. Hij was een man van macht en gezag. Toch bleek hij verbijsterd over de situatie waarin verzeild was geraakt. Wat te doen met het lijk? Met zijn eigen DNA-sporen die ongetwijfeld overal rondslingerden? Waren er getuigen?

Sigrid Beertens had zich een beetje tegen haar zin door haar chef Nick Demeuter laten meeslepen om nog wat te drinken. Tot haar verbazing en ongenoegen reed hij haar in zijn luxueuze BMW naar het Drive-in-Motel Carotel. Daar aangekomen zagen ze een Mercedes met daarin een verliefd stelletje. Later zouden ze zich dit moment herinneren, namelijk toen een opsporingsbericht Sigrid deed beseffen dat ze getuigen waren in een verdwijningszaak.

Auteur

De Vlaamse schrijver Luc Deflo (1958-2018) was een gerespecteerd auteur van tientallen thrillers. Hij debuteerde in 1999 met Naakte zielen. Deze thriller is niet zijn laatste boek, de uitgever heeft nog enkele titels van hem in portefeuille. Ook met deze roman laat hij zien het métier van het schrijven van politieromans professioneel in de vingers te hebben.

 

 

 

De auteur legt bij aanvang zijn kaarten op tafel en presenteert alle dramatis personae. De lezer is dan bekend met de dader en de getuigen. Vervolgens gaat het los. Hierbij is rechercheur Guy Depreter de katalysator. Hij is een uitgebluste diender die altijd een heupflesje drank onder bereik wil hebben. Maar onderschat hem niet.

Hoewel de lezer er ongetwijfeld van overtuigd is dat de moordenaar uiteindelijk in de boeien zal worden geslagen zorgt de schrijver ervoor dat men door onverwachte wendingen voortdurend in verwarring wordt gebracht.

Een waardig voorlopig afscheid van de grote meester.

Luc Deflo – Verdorven. ISBN 978-94-6131-814-5, 299 pagina’s, € 21,99. Kalmthout (B): Uitgeverij Van Halewyck 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.