Obsessie

Ze wenste haar dood…. En ze stierf

Advocaat wordt verliefd op rijke cliënt.

Junior-advocaat Francine Day is jong, ambitieus en uiterst succesvol. Ze is blij met een nieuwe zaak, de echtscheiding van de onmetelijk rijke Martin Joy. Deze is directeur van een succesvol hedgefonds en zijn aanstaande ex Donna eist 50% van de aandelen van zijn zaak op om die om te zetten in liquide middelen. Ze beweegt zich in de jetset en dat is een duur bestaan. Tot dan toe geen opzienbarende zaak, Francine behandelt ze vaker. Maar ditmaal krijgt ze te maken met een onverhoedse complicatie. Ze valt als een blok voor Martin. En hij valt even hard voor haar. Werk en privé vervlechten zich tot een obsessieve relatie.

Een advocaat mag geen verhouding hebben met haar cliënt, dat is tegen iedere regel. En dan verdwijnt Donna Joy spoorloos, Francines tegenstander in wet en liefde.

Auteur

J.L.Butler (Tasmina Perry) heeft een opleiding op juridisch en journalistiek gebied. Ze werkte voor Marie Claire, Glamour en Heat, was plaatsvervangend hoofdredacteur van InStyle Magazin en geeft een eigen tijdschrift uit met reis- en modeartikelen. Zij schreef eerder vier romans. Met echtgenoot John Perry schrijft zij als duo onder de naam Mia James.

 

 

De verdwijning van Donna zou Francine goed moeten uitkomen, de wederzijdse verliefdheid kan dan immers vrijelijk kansen krijgen. Maar er zitten wat moeilijke aspecten aan. Francine is de laatste die haar in leven gezien heeft en Martin, die heel wat geld aan zijn ex zou gaan kwijtraken, wordt als verdachte beschouwd. De problemen stapelen zich op. Op de kaft staat: ‘Hij wil dat zijn vrouw verdwijnt. Jij ook.’ Dat is de kern van deze thriller.

Dit is een ware pageturner, intelligent in elkaar gestoken. Het is goed te merken dat de auteur juridische kennis heeft en zij heeft zich degelijk georiënteerd in familierecht en procedures rond echtscheidingen. Ook het advocatenmilieu is fraai getekend. De druk tot presteren, de lange werkdagen, ieder die op tv advocatenseries bekijkt, ziet dat beeld in dit boek beschreven.

Een misdaadroman waarin seks, lust, wraak en eenzaamheid een rol spelen in de oplossing van een moord met een onverwachte en daarmee fraaie ontknoping.

J.L.ButlerObsessie. Vertaald uit het Engels (Mine) door Tasio Ferrand. ISBN 978-94-027-3120-0. 446 pagina’s, €18,99. Amsterdam: HarperCollins 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Recht. Bookmark de permalink.