Bangkok Blues

Gestolen drugs gedijen niet

Belgische politieman op jacht in Thailand.

 De onderwereld staat echter helemaal op z’n kop als blijkt dat een Antwerpse maffiaclub, ‘De Schorpioenen’, het Mexicaanse drugskartel Los Zetas voor miljoenen euro’s heeft opgelicht.

Verhoor van onderknuppels leverde echter geen resultaat op. Het blijkt om de leider te gaan, de perfide douanier ‘Tim’ die met vijftien miljoen euro de benen zou hebben genomen naar Thailand.

De Mexicanen weten hoofdcommissaris Willy Vercammen te chanteren en hem te dwingen af te reizen naar Bangkok om onder de vlag van de Belgische politie in een stad van 12 miljoen inwoners ‘Tim’ op te sporen en in hun handen te spelen.

Auteur

Chris Bossers (1953) is afkomstig van Antwerpen, waar hij werkt als partner in een advocatenkantoor dat vooral actief is in het ondernemingsrecht. Hij schreef eerst voor film en tv, maar richtte zich dan op harde misdaadverhalen. Zijn boeken zijn altijd gebaseerd op ware feiten, maar dan met fictieve personages. Bangkok Blues is zijn vierde thriller met als hoofdpersoon de corrupte Commissaris Willy Vercammen.

De geslepen commissaris staat voor een schier onmogelijke taak. Zowel de Thaise politie als de veelal Chinese misdaadkartels gedijen bij omkoping en moord. Vercammen krijgt van deze en gene hulp bij zijn zoektocht naar ‘Tim’, maar wie kan hij vertrouwen, wie kan hij omkopen en wie staat hem naar het leven? Gelukkig houdt zijn gezonde Antwerpse politieverstand hem met beide benen op de grond, ook al is dat soms vlak langs de spreekwoordelijke rand van de afgrond.

Een spectaculaire ontknoping zorgt voor een onverwacht slot van deze thriller.

Chris Bossers – Bangkok Blues. ISBN 978-94-624-2091-5, 223 pagina’s , € 17,95. Westerlo (B): Uitgeverij Kramat 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.