Lazarus

Herrezen monster

Omgebrachte seriemoordenaar lijkt op te staan uit de doden en begint rekeningen te vereffenen.

Hij is lang en gespierd, het resultaat van tientallen jaren training als alle spiergroepen, pezen en banden samenwerken. Voordat Joona Linna op de politieacademie begon was hij militair. Inmiddels heeft hij meer gecompliceerde moordzaken opgelost dan wie ook in Scandinavië.

Jurek Walter was de ergste Noord-Europese seriemoordenaar aller tijden. Hij werd bij zijn misdadig handelen bijgestaan door zijn al net zo onfrisse broer Igor. Deze stierf door kogels van Joona. Collega Saga Bauer schoot niet veel later Jurek dood.

Na enige tijd slaat Joona de schrik om het hart als in een diepvrieskist lichaamsdelen worden ontdekt die helemaal niet horen te bestaan en onverklaarbare moorden hem ervan overtuigen dat een reddingsplan in werking moet treden om zijn dochter Lumi te beschermen. Leeft Walter toch nog?

Auteur

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009. In dit boek zien we inspecteur Joona Linna voor de zevende keer aan het werk. De thriller is duidelijk vernoemd naar de man die in de Bijbel uit de dood werd opgewekt. Joona wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die uit zijn graf lijkt op te staan. Aan hem de taak om weerstand te bieden tegen demonische krachten die hem en zijn familie belagen.

 

 

Joona’s jacht op het kwaad voert hem door Europa, in het bijzonder naar het gebied ten zuiden van Eindhoven waar een strijdmakker van hem een solide safehouse beheert. Het zal een plaats van spannende acties worden.

Deze thriller waarin moord, doodslag en ernstige kwetsuren niet worden geschuwd, zal de liefhebbers ongetwijfeld met vuur meeslepen naar de spetterende ontknoping.

Lars Kepler – Lazarus. Vertaald uit het Zweeds (Lazarus) door Edith Sybesma. ISBN 978-94-031-3350-8, 544 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Uitgeverij Cargo 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.