De witte kamer

Gemarteld lijk

Wanneer het lichaam van een verdwenen journalist wordt gevonden stelt de doodsoorzaak de politie voor onopgeloste vragen.  

In het Midden-Oosten bestaat de verschrikkelijke martelmethode om iemand langdurig op te sluiten in een volledig witte kamer en zo het slachtoffer tot waanzin te drijven. Het overkwam Jeffrey Holt, een buitenlandcorrespondent die na enige tijd in Egypte, Syrië en Turkije te hebben gewoond, terug was in Nederland.

Hanna Gosselaer is drieëntwintig jaar. Ze studeert criminologie en wordt daarbij duidelijk geïnspireerd door haar lievelingsoom Léon Coeur, een gedreven politieman.

Léon zit in een nare situatie. In afwachting van onderzoek naar een schietincident is hij geschorst.

Omdat hij het niet kan laten bemoeit hij zich toch met de vondst van het gemartelde lijk. De op non-actief gezette rechercheur laat zich niet tegenhouden en besluit samen met Hanna zelfstandig op onderzoek uit te gaan.

Auteur

Samantha Stroombergen (1990) studeerde Nederlands en haalde haar master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Het is daarom niet verwonderlijk dat haar thrillerdebuut zich afspeelt in de sleutelstad.

 

 

Journalist Jeffrey Holt bleek niet bang te zijn geweest om vijanden te maken. Voorlopig staan de politie en ook Léon en Hanna voor een raadsel. Jeffrey werd inderdaad van alle kanten bedreigd. Is er misschien een connectie met een terreuraanslag die al enige tijd daarvoor in Amsterdam plaatsvond? Wist hij daar iets van?

Een veelbelovend debuut. De auteur kan zeker goed schrijven en heeft een thriller volgens het boekje met een klassieke plot afgeleverd. Hopelijk maakt zij haar politieman wat empathischer in haar volgende boek en het mag ook best wat spannender.

Samantha StroombergenDe witte kamer. ISBN 978-90-225-83203, 368 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: Boekerij 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.