Persona

Bovenwereld en onderwereld rekenen met elkaar af

De loyaliteit van een undercover agent wordt ernstig op de proef gesteld wanneer familie en geliefden elkaar kruisen op het pad van de misdaad.

Elvira Selas heeft als politievrouw een pittige reputatie opgebouwd. Hoewel ze een promotie voor het oprapen had, gaf de tweetalige Elvira er de voorkeur aan te infiltreren in een drugssyndicaat dat handelde op de route van Spanje naar Nederland. Na een mislukte actie is haar rol echter voorlopig uitgespeeld en trekt ze zich terug in een safe house in Alicante om zo enige tijd onder de radar te blijven.

Op een gegeven moment is de tijd gekomen om weer met het gewone politiewerk te beginnen. Hoofdinspecteur van Beek stelt haar aan als leider van de afdeling Zware Criminaliteit. Het team wordt geconfronteerd met een moord met een visitekaartje. De tong van het slachtoffer is afgesneden en verwijderd. Het visitekaartje is een simpele rouwkaart met een Latijnse spreuk. Het zal niet lang duren of een tweede dode wordt gevonden. Nu is een pink afgesneden. En weer is er een rouwkaart met een spreuk.

Terwijl mensen van de Zware Criminaliteit aan de zaak werken kan Selas het niet laten om intussen contact te zoeken met leden van het Spaanse drugssyndicaat. Ze heeft namelijk het sterke vermoeden dat haar twee jaar jongere broer Eduardo zich in de drugssmokkel heeft geïnvolveerd en wellicht in moeilijkheden verkeert. In elk geval is hij spoorloos en Elvira wil hem dolgraag terugzien. Daarvoor ze bereid in de criminele onderwereld te stappen, wat buitengewoon riskant is.

Auteur

Soraya Vink studeerde Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Ze is redacteur en thrillerrecensent. Deze misdaadroman is haar thrillerdebuut.

Er zijn twee parallelle verhaallijnen. Enerzijds de zoektocht naar de moordenaar die rouwkaarten achterlaat, anderzijds de hartstochtelijke poging van Elvira om haar broer terug te vinden en zo mogelijk weg te halen uit het criminele milieu.

De auteur blijkt dit in een mooi afgewogen en goed gestructureerde vertelling onder te kunnen brengen. Hierdoor houdt men goed overzicht en mag de lezer zich verheugen in een onderhoudende thriller.

Soraya Vink – Persona. ISBN 978-94-027-3090-6, 382 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: HarperCollins 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.