De jongen in het graf

Extra slachtoffer

Bekent veroordeelde seriemoordenaar op zijn sterfbed nog een moord?

Leo Meersman zit al zestien jaar een levenslange gevangenisstraf uit. Hij bekende zes jongetjes van tussen de vijf en zeven jaar misbruikt en vermoord te hebben.

Meersman lijdt aan terminale kanker en heeft niet lang mee te leven. Een verzoek namens zijn advocaat, om de laatste dagen van zijn leven in vrijheid door te mogen brengen, wordt afgewezen.

Inspecteur Michel Masson was de politieman die destijds de kindermoordenaar betrapte. Na het proces heeft hij de veroordeelde verschillende malen bezocht omdat hij ervan overtuigd was dat er sprake was van een zevende kindermoord.

Nu de delinquent stervende is doet Masson een laatste poging de waarheid aan de weet te komen. Hoewel ernstig verzwakt, houdt Meersman de vertwijfelde inspecteur toch aan het lijntje. Zal deze de waarheid voor de poorten van de hel weten weg te slepen?

Ondertussen is het moordteam van hoofdcommissaris Frank Tors en commissaris Liese Meerhout bezig met een verdacht sterfgeval. In een hotel is een oudere dame gevallen en als gevolg daarvan overleden. Is het een ongeluk?

Auteur

Toni Coppers (1961) werd beroemd om zijn politieromans rond de figuur van Liese Meerhout. Dit boek, waarin zij wederom een rol speelt, is het veertiende in de rij. Het is goed ‘los’ te lezen.

De verongelukte dame was ooit directrice van een school en blijkt een heel verleden met zich mee te slepen.

 

De vraag of er inderdaad een zevende jongen door Meersman is vermoord, staat in deze thriller centraal. Terwijl Meersman bezig is aan zijn laatste ademtochten doen Masson en zijn collega’s hun uiterste best om de dood van de veroordeelde voor te zijn en hem zijn geheim te ontfutselen. Dit leidt tot de ontrafeling van een  mysterie dat zelfs de stervende Meersman de adem doet benemen.

Twee mooie politiezaken die bij deze auteur wederom in professionele handen zijn.

Toni Coppers – De jongen in het graf. ISBN 978-90-223-3505-5, 317 pagina’s, € 21,99. Antwerpen: Uitgeverij Angèle 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.