Comeback

Pittig rechercheren

Oude moordzaken en nieuwe slachtoffers eisen het uiterste van een politieteam.

Profiler Kaya de Regge, in Amerika opgeleid, werkt in Gent aan twee onopgeloste moordzaken. Het sterke vermoeden bestaat dat achter de initialen J.W. een zwaar gefrustreerde moordenaar schuil gaat. Samen met de leider van het team, Brent Baekeland, jaagt ze op deze vermoedelijke dader.

J.W. voelt de adem van de politie in zijn nek en besluit zijn gezicht drastisch te laten veranderen door plastische chirurgie. Om dit te bekostigen schrikt hij er niet voor terug in verzorgingstehuizen allerlei bejaarden te beroven. Tijdens dit laffe werk merkt hij dat sommige verzorgers en artsen het niet zo nauw nemen met het leven van de oude patiënten. Tot schrik van J.W. worden verdachte overlijdensgevallen door de politie ook nog op zijn conto geschreven. Als de moeder van Kaya tot de mogelijke slachtoffers lijkt te behoren gaat deze er met dubbele energie tegenaan om J.W. te vatten.

Zover is het echter nog niet. Niet alleen duikt J.W. onder en stelt zich onder behandeling van een eminente plastische chirurg, maar tot Kaya’s ontsteltenis wordt haar onderbuurman Jack op zekere nacht vermoord. Ze begrijpt absoluut niet dat ze niets heeft gemerkt van deze brutale moordpartij.

Hoewel ze ontzet is, vindt Kaya het maar matig dat politiechef Brent Baekeland nu alle aandacht geeft aan onderzoek naar de moord op Jack. Hoewel hij niet verslaafd is aan drugs blijkt de man door een injectie onder de tong overleden door een overdosis coke. Baekeland is er alles aan gelegen om de kennelijke drugsconnectie te onderzoeken en de daders te arresteren.

De chef wil dat Kaya haar zoektocht naar J.W. op een laag pitje zet. Het boven water krijgen van een kennelijke drugslijn met Colombia heeft prioriteit. Het is inderdaad niet mis wat de Colombiaanse drugsmaffia aan wreedheden toepast om koeriersters te dwingen hun lichaam vol te pompen met verpakte verdovende middelen. Wanneer één van de beklagenswaardige vrouwen bijna het leven laat betekent dit een doorbraak.

Tot opluchting van Kaya komt er plotseling ook schot in de zaak J.W. Een Nederlandse politieman houdt bij een routinecontrole een man aan die zich verdacht gedraagt. Plotseling gaat er een balletje rollen…

Auteur

Belinda Aebi (1959) is een Vlaamse schrijfster van thrillers. In het afgelopen voorjaar verscheen haar misdaadroman Ademnood. Deze thriller was deel één van een tweeluik waarvan thans het tweede deel is verschenen. In dit afsluitende boek worden uiteraard de moorden uit het eerste deel tot een oplossing gebracht. Daarnaast loopt parallel het onderzoek naar een Colombiaans-Belgisch drugssyndicaat.

Dit tweede deel moet het vooral hebben van meeslepend recherchewerk, waarbij het onderzoek en verhoren van verdachten de moeite waard zijn.

 

Het is weliswaar mogelijk om dit boek onafhankelijk te lezen van het voorafgaande deel, maar dat is toch niet aan te bevelen. Beide delen vormen samen één geheel en de lezer doet zich te kort door zich te beperken tot het laatste.

Belinda AebiComeback. ISBN 978-94-014-4280-0, 288 pagina’s, € 20,99. Tielt (B): Uitgeverij Lannoo 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.